Szakmák Európa bajnoksága – Ezüstéremmel tért haza Varholik Dávid az EuroSkillsről

Akt.:
Varholik Dávid
Varholik Dávid - © Fotó: MTI
Budapest, Miskolc – Ezüstérmes Varholik Dávid, a miskolci ápoló, aki megyénkből egyedüliként mérette meg tudását az EuroSkills Budapest versenyen.

Három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.

Aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos.

Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló.

Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta.

Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő, új szakmákban.

Hozzátette: a magyar csapat teljesítménye a magyar iparfejlesztés szempontjából is jelentős, azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon invesztálni, mert a szaktudás megvan.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten, a versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A három verseny napon 100 ezer látogató kereste fel a Hungexpo területét.
A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.

MTI/ÉM


Szakmák Európa bajnoksága Budapesten
Budapest - Varholik Dávid ápolóként egyedüli magyarként versenyez, szurkoltunk neki. Budapest a házigazdája a napokban az Euro­Skills 2018 versenynek, azaz a szakmák Európa bajnokságának, csütörtökön mi is ott jártunk. Idén 28 ország vesz részt a megmérettetésen, Európán kívül többek között Indiá...

Varholik Dávid
Budapest, Miskolc - Szerdán kezdődik a háromnapos Euroskills – Szakmák Európa-bajnoksága Budapesten, a Hungexpo területén. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét az egészségügyi szakmában induló Varholik Dávid képviseli, aki az MSzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumának diákja volt. Az Euroskillse...

Varholik Dávid
Miskolc - „Nem terveztem, hogy ápoló leszek, most meg az egész országot képviselhetem.” A miskolci Varholik Dávid ápoló szekcióban indul szeptemberben a szakmák Európa-bajnokságán. A 23 éves fiatalember komoly erőbedobással készül a budapesti EuroSkills versenyre. - Mi motiválta, amikor ápoló sz...

A verseny egyik pillanata: Varholik Dávid egy balesetben sérültön segít
Miskolc, Budapest - Dávid képviseli hazánkat jövőre a szakmák európai versenyén az ápolás és gondozás szakmában. Mondhatnánk azt is, hogy megyénk legjobb ápoló és gondozó tanulója Varholik Dávid, hiszen nem kisebb sikert ért el, minthogy bejutott a szakmák európai versenyének döntőjébe, azaz az E...