Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.23. 10:15

Megszúrta iskolatársát - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Mátészalka - A Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 16 éves mátészalkai fiú ellen.

Mátészalka - A Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 16 éves mátészalkai fiú ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiú 2013. március 22-én reggel mátészalkai iskolájának mellékhelyiségében előzetes szóváltást és dulakodást követően a nála lévő késsel több esetben megszúrta, és megvágta szintén 16 éves mátészalkai iskolatársát. A rendőrök a fiút a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették. A fiút gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését beismerte, amelyet elmondása szerint önvédelemből követett el.

Cigaretta csempészeket fogtak el

A Kölcse Határrendészeti Kirendeltség Stabil-hőkamera kezelői 2013. 03. 21- én éjszaka négy személy mozgására lettek figyelmesek a magyar- ukrán államhatár térségében. A négyfős társaság tagjai nagy dobozokat cipelve gyalogoltak az államhatár felől Tiszacsécse település irányába. A rendőrök a helyszínre érkezve Tiszacsécse belterületén egy ingatlan kertjében nagy mennyiségű csempészett cigarettát találtak. A járőrök az ingatlan közelében elfogták L. István 26 éves fehérgyarmati, H. Szabolcs 29 éves, és V. Sándor 24 éves milotai lakosokat, akik elismerték, hogy a csempészett cigarettát ők hagyták hátra. A rendőrök a három férfit a határrendészeti kirendeltségre előállították, majd a megtalált mintegy 7498 doboz, 6.328.392 forint értékű ukrán zárjeggyel ellátott csempészett cigarettával együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Fatolvajok őrizetben

A Kisvárdai Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást Cs. Zsolt József 43 éves nyírlövői lakos ellen. A férfi 2013. március 22-én egy nyírlövői erdőből több mázsa akácfát tulajdonított el. A tolvajt az erdő tulajdonosa érte tetten, aki értesítette a rendőröket és azok kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A férfit a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette és gyorsított eljárásban 72 órán belül bíróság elé állítja.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrány Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást H. István Gyula 27 éves, T. Balázs 47 éves, T. Balázs 30 éves, és T. Cristofer 18éves ibrányi lakosok ellen. Az ötfős ibrányi társaságot a rendőrök érték tetten 2013. március 22-én, miközben egy Ibrány külterületén lévő erdőből fát kíséreltek meg eltulajdonítani. A rendőrök a tolvajokat elfogták, a rendőrőrsre előállították, szabálysértési őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé állítják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!