Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.11. 07:33

Jegyzet: Kártyacsata

Minden bizonnyal gyakran forgatják az ördög bibliáját politikusaink, hiszen sokszor élnek kártyás megoldásokkal. A sajtótájékoztatókat tartók az ulti hívei, hiszen az egyik párt bejelentésére a politikai ellenfél mond egy kemény kontrát, amelyre aztán válaszként jön a rekontra - M. Magyar László jegyzete. 

Minden bizonnyal gyakran forgatják az ördög bibliáját politikusaink, hiszen sokszor élnek kártyás megoldásokkal. A sajtótájékoztatókat tartók az ulti hívei, hiszen az egyik párt bejelentésére a politikai ellenfél mond egy kemény kontrát, amelyre aztán válaszként jön a rekontra - M. Magyar László jegyzete.  A lobbizóknak a ’’zsírozáson’’ jár az eszük. Igaz, míg kezdetben ehhez elég volt egy átlagos boríték, napjainkban már egy egész nokiás dobozra van szükség. No, és itt vannak az ászok, akik aztán mindenhez értenek. Tudják, hogy melyik párt mit csinált rosszul, de fanatikusan hiszik, övék az egyetlen igazság. S ha valaki másként gondolkodik, az „tök filkó”.

Más politikusok a pókerre esküsznek. Igaz, nem magát a játékot kedvelik, hanem csupán a pókerarcot, amely bizony jól jön egy-egy tárgyaláson vagy bizottsági meghallgatáson. Sokan azt is nagyon szeretik, ha alaposan összekeverhetik a kártyákat. Annak már kevésbé örülnek, ha az ellenfelek kiismerik őket, ezért félrevezető taktikát alkalmaznak, mint ahogy a svindli kártyajátékban szokás.

Lelkesen osztják másoknak a lapokat, ugyanakkor meg nem szeretnek nyílt lapokkal játszani. Azt meg végképp elkerülné mindegyikük, hogy utolsónak tegye le a kártyát, amikor elhangzik a felszólítás: Csapd le, csacsi!

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!