Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 13:47

Havazás - A záhonyi határállomáson négy órát várakoznak a kamionok

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - Négyórás várakozás alakult ki a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson péntek délre a teherforgalomban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - Négyórás várakozás alakult ki a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson péntek délre a teherforgalomban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.Berki Bianka elmondta, hogy a havazás miatt a határállomáson egy időben szünetelt a forgalom, így összetorlódtak a teherautók.

Hozzátette: az ukrán hatóságok mostanra a beléptetést újraindították, de a torlódás következtében jelenleg négyórás várakozásra kell számítaniuk a kamionsofőröknek.A szóvivőhelyettes beszámolt arról is, hogy a rendőrség segíti a katasztrófavédelmi szervezetet a havazás miatt kialakult veszélyes helyzetek elhárításában. A vezetékszakadások okozta áramszünet által érintett településeken fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak.

A rendőrök éjjel részt vettek a hóban rekedt járművek és emberek mentésében, és takarót is osztottak a hidegben. Tiszavasvári környékén pedig meleg teát vittek a hófúvásban veszteglő buszok vezetőinek.

A rendőrök jelenleg fokozatosan ellenőrzik a hófúvások által leginkább veszélyeztetett szabolcsi utak forgalmát. A Nyíregyháza és Tokaj közötti 38-as számú főúton a kamionok forgalmát is korlátozzák, hogy ne alakulhasson ki jármű okozta akadály.

A szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság adatai szerint a péntekre virradó éjjeli, valamint az azt követő mentésben 150 rendőr 61 járművel vett részt. Segítettek a polgárőrök is, negyvenen, 20 kocsival.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!