Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.20. 10:12

Trafó tolvajok rendőrkézen - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Mátészalka - A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást I. Zoltán 26 éves, Sz. Attila 27 éves nagyecsedi lakosok, valamint I. Tibor 31 éves és Iné M. Julianna 36 éves bicskei lakosok ellen.

Mátészalka - A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást I. Zoltán 26 éves, Sz. Attila 27 éves nagyecsedi lakosok, valamint I. Tibor 31 éves és Iné M. Julianna 36 éves bicskei lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők még 2013. február 12-én késő este egy Nagyecsed és Tyukod között található távvezeték oszlopról a transzformátort leszerelték és abból a rézkábeleket, valamint a rézalkatrészeket tulajdonították el. A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték a nyomozást, melynek során az eltulajdonított értékek egy részét egy közeli telepen lefoglalták, majd el is fogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tetteseket. A tolvajoknál megtartott házkutatás során az egyenruhások további alkatrész elemeket, és a bűncselekmény elkövetéshez használt szerszámokat is megtaláltak és lefoglaltak. Az ügyben az elkövetőket a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, akik részletes beismerő vallomást tettek.

Tolvajok elfogása

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást L. Árpád 45 éves hodászi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013. február 19-én délután egy Nagykálló külterületén található akácerdőből fát kísérelt meg eltulajdonítani, amikor cselekménye közben a mezőőr tetten érte. A rendőrség a férfit szabálysértési őrizetbe vette, és gyorsított eljárásban 72 órán belül bíróság elé állítja.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást H. Csaba 42 éves baktalórántházi lakos ellen, aki 2013. február 19-én egy baktalórántházi iskola épületéből egy táskát tulajdonított el a benne lévő ruhaneműkkel és különböző értékekkel együtt. A rendőrök a tolvajt, a bejelentést követően rövid időn belül elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és szabálysértési őrizetbe vették.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást T. Tamásné 52 éves mátészalkai lakos ellen. A nőt 2013. február 19-én Mátészalka belterületén igazoltatták a rendőrjárőrök, aki vállán gallyfát szállított. Az ellenőrzés során a nő a fa eredetére vonatkozóan hitelt érdemlően nyilatkozni nem tudott majd elmondta a rendőröknek, hogy azt egy közeli telepről tulajdonította el. A tolvajt a rendőrök elfogták, szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíróság eléállítják.

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!