Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.05. 11:28

Szendőfi-koncert a lesz Vikárban

Nyíregyháza - Szendőfi Péter a magyar jazz-társadalom elismert figurája, a szerzőként, előadóként és zenekarvezetőként egyaránt sikeres dobos a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskolában koncertezik március 8-án, pénteken 18 órától.

Nyíregyháza - Szendőfi Péter a magyar jazz-társadalom elismert figurája, a szerzőként, előadóként és zenekarvezetőként egyaránt sikeres dobos a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskolában koncertezik március 8-án, pénteken 18 órától.Szendőfi Péter kétszeres Arany Dobverő-, Artisjus-, és Emerton-díjas, a székesfehérvári Kodolányi Főiskola Jazz Tanszékének tanára. Egyike a legfoglalkoztatottabb hazai dobosoknak. Kurzusokat tart, számos lemezen, fesztiválokon és koncerteken szerepel. Játékstílusára éppúgy hatással vannak a hagyományosabb jazz óriásai (Billy Cobham, Tony Williams, Elvin Jones, Kenny Clarke, Buddy Rich, Steve Gadd, Peter Erskine), akár csak a mai modern jazz, fusion és latin zene élvonalbeli dobosai (Gary Novak, Dave Weckl, Vinnie Colaiuta, Dennis Chambers, Tom Brechtlein, Horacio Hernandez, Jojo Mayer).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!