Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.08. 12:03

Nyíregyházi csodacsomag készül

Nyíregyháza - Az Utazás 2013 Kiállítás díszvendége lesz négy napon át a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely.

Nyíregyháza - Az Utazás 2013 Kiállítás díszvendége lesz négy napon át a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely.

Február 28-tól március 3-ig, csütörtöktől vasárnapig, 10-18 óráig Budapestre „költözik” Nyíregyháza. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban (Albertirsai út 10.) rendezendő tradicionális, 36. Utazás Kiállításon kitüntető szerepet tölt be a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely: belföldi díszvendégként vonhatja magára a látogatók ezreinek figyelmét a megyei jogú város.

– Nagy siker és az elmúlt két esztendő turizmust fellendítő munkájának komoly elismerése, hogy Nyíregyháza lehet a díszvendége, az Utazás 2013 Kiállításnak – vélekedett dr. Kovács Ferenc polgármester. – Tavaly pályázatot nyújtottunk be a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Szervezet közreműködésével a Hungexpo Budapesti Vásárközponthoz azzal a céllal, hogy az országos turisztikai kiállításon díszvendég lehessen Nyíregyháza. A Hungexpo bíráló bizottsága kiválónak minősítette a pályázatot, így jó néhány más pályázó nagyvárost megelőzve az Utazás Kiállításon kiemelt figyelmet kap városunk. A 110 négyzetméteres nyíregyházi standon központi helyen mutatkozunk be.

Eltökélt célunk, hogy a kiállításon Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdő turisztikai kínálatát a teljesség igényével, a lehető legszélesebb körben népszerűsítsük. Ennek érdekében egy modern, dinamikus, élményeket közvetítő standdal és számos attrakcióval jelenünk meg. Az összeállított turisztikai „Csodacsomagok” komplex kínálatot nyújtanak az érdeklődőknek. A standot meglátogatók kezükbe vehetik a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő vonzerőit, szálláshelyeit, programjait bemutató kiadványokat.

Szeretnénk megismertetni a szakmával és a befektetőkkel a Sóstófejlesztési projekt megvalósuló beruházásait. Ez természetesen, egyben felhívás is további befektetések ösztönzésére, hiszen Nyíregyháza még rengeteg turisztikai lehetőséget rejt magában.

A korábbi évek tapasztalata alapján a rendezők körülbelül 60 ezer látogatóval számolnak. Az Utazás 2013 Kiállításon a szakma képviselői, a turisztikai szolgáltatók, valamint az utazási irodák vesznek részt. A TDM iroda munkatársai már régóta a rendezvény lázában égnek...

– Szeretnénk a létező legmagasabb színvonalon bemutatni a legfontosabb turisztikai attrakciókat, kulturális programokat. Játékokat, vetélkedőket szervezünk, aki felkeresi a standunkat, nívós prospektusokból válogathat. A kiadványokban bemutatkoznak a helyi turisztikai vállalkozások, a szálláshelyek és az éttermek – tette hozzá Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, majd hozzáfűzte:

– Az előző évben több mint 121 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták Nyíregyházán, ami 6 százalékos fejlődés a korábbi esztendeihez képest. Úgy gondolom, hogy ez nagyban köszönhető a turisztikai szervezetek és az önkormányzat együttműködésének, összehangolt marketingmunkájának, illetve annak, hogy a megyeszékhelyen pezsgő kulturális élet és számos kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat. Nagyszerű lehetőség, hogy az Utazás 2013 Kiállításon is népszerűsíthetjük Nyíregyházát és a térséget.

A polgármester is ott lesz

– Szeretnénk minél több potenciális turistát is megszólítani és arra ösztönözni, hogy idei pihenésük helyszínéül Nyíregyházát és a Nyírséget válasszák. Magam is részt veszek a kiállításon, ahol a nyíregyháziakat is szeretettel várjuk, a díszvendégeknek kijáró, a kiállítás szívében elhelyezkedő nyíregyházi standon – tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!