Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.22. 10:35

Korszerű körülmények között piacolhatunk Kisvárdán

Kisvárda - Újabb jelentős állomásához érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mondhatni legütemesebben fejlődő, épülő és szépülő kisvárosa. Az elmúlt két évben bekövetkezett számtalan beruházás, nyertes projekt és városi rendezvény után újabb impozáns épülettel és nem csak a város-, hanem a környéken lakóknak is színvonalas szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi központtal lett gazdagabb a szabolcsi település.

Kisvárda - Újabb jelentős állomásához érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mondhatni legütemesebben fejlődő, épülő és szépülő kisvárosa. Az elmúlt két évben bekövetkezett számtalan beruházás, nyertes projekt és városi rendezvény után újabb impozáns épülettel és nem csak a város-, hanem a környéken lakóknak is színvonalas szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi központtal lett gazdagabb a szabolcsi település.

Február 22-én nyitotta meg kapuit kereskedői és vásárlói előtt a Kisvárda városi rangjához méltó, a mai kor elvárásainak megfelelő, magas színvonalú, kulturált vásárlási feltételeket biztosító piactér, a Kisvárdai Városi Piaccsarnok.

Az új komplexumban működő ALFI-KER bevásárló központban és piaccsarnokban az őstermelők által felsorakoztatott napi friss áruk, zöldségek – gyümölcsök mellett sok egyéb, jellegében odaillő kínálatot biztosítanak az idelátogató vásárlóknak.

Az ünnepélyes megnyitóra és szalagátvágásra február 21-én csütörtökön került sor az új komplexum helyszínén, a Szabolcsvezér út 39-41 szám alatt.

Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke rendhagyó és egyedi ünnepi beszédében régi nyelvezettel írva és szólva köszöntötte a jelenlévőket és a beruházást: „Asszonyságok, uraságok, leányok, legények és apró porontyok! Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye egyik városában Kisvárdán, annak is a szívében eljött hát az a nap, amikor e város és még inkább a kivitelező és üzemeltető az Alfi-Ker mindent belead.” - kezdte a beruházás piaci- jellegéhez illő stílusban beszédét térségünk országgyűlési képviselője.

„Erre a változásra, erre az épületre már nagy szüksége volt városunknak, hiszen az egyik kiemelten fontos kereskedelmi csomópontunk, fontos közösségi terünk a Piac, ami hagyományait tekintve itt a belvárosban működött, és itt tölti be funkcióját igazán.” - mondta Leleszi Tibor polgármester hangsúlyozva, hogy a piaccsarnok megépítésének fontos szerepe van abban, hogy megmaradjon a városi funkciót jellemző egyik közösségi tér. A „tér”, mely a gazdaságfejlesztést is emelte a településen, biztosítva a kistermelők számára is az értékesítési lehetőséget.

Az új épület egyszerre szolgálja a város gazdasági, kereskedelmi és építészeti fejlődését, miközben előtérbe helyezte a városvezetés két, egyik legfontosabb célkitűzését: a munkahelyteremtést és az épített környezet fejlesztését.

„Reményeim szerint ez a Piaccsarnok a jövőben európai színvonalú környezetben, magas minőségű szolgáltatást nyújt majd, valamennyiünk örömére. Azt kívánom, hogy mind az itt kereskedők, mind pedig azok, akik az itt nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszik, használják egészséggel, és hosszú ideig azokat a lehetőségeket, amelyeket a megújult Kisvárdai Városi Piaccsarnok ad számunkra” - zárta ünnepi beszédét Leleszi Tibor, majd megköszönte a tervezők és kivitelezők munkáját, valamint a városlakók, a piacszerető embereknek a beruházás megvalósítása során tanúsított türelmét.

Az új épület és a vele járó szolgáltatások közel húsz új munkahelyet biztosítottak a helyi lakosok számára. Az új munkavállalók között ráadásul hárman csökkent munkaképességűek, akik talán még nehezebben tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A nemzeti színű szalagot átvágták és ezáltal a beruházást ünnepélyesen felavatták: dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Tóth Gábor ügyvezető, Leleszi Tibor polgármester és Zámbó István alpolgármester.

„Közhírré tétetik, és megye- és országszerte kidoboltatik tehát, hogy a jövendőben mindenkit várunk tisztelettel Kisvárdára és a piacára is, hogy ott keblünkre ölelhessük, étellel – itallal, jó szóval ás szívélyességgel vendégül láthassuk. Készüljenek hát a ruhájukat kivasalni, cipőjüket kifényezni, és Kisvárdán megjelenni. Tegyenek le kaszát, kapát, s mindenféle gépe, amikor a kedvük tartja, vendéglátás végett. Ide várjuk sz asszonyokat, urakat, legényeket, leányokat, hogy érezzék jól nálunk magukat. S aztán vigyék tovább Kisvárdának és ízeinknek jó hírét messzi falvakba, messzi városokba, túl az üveghegyen, túl az óperenciás tengeren, tova mindaddig, amíg emberek élnek és szívükben barátság, jóság, szeretet lakozik. Addig is minden jót kívánunk, jó egészséget, bort, búzát, békességet, Isten megáldja kendeteket!” (részlet dr. Seszták Miklós beszédéből.)

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!