Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.20. 14:40

Csodacsomagokat kínálnak a turistáknak

Nyíregyháza - A nyíregyháziak a kiállításra olcsóbban utazhatnak el a MÁV 50 százalékos utazási kedvezményével.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak a kiállításra olcsóbban utazhatnak el a MÁV 50 százalékos utazási kedvezményével.

 Turisztikai szempontból még mindig nem foglalhatja el megérdemelt helyét az ország városainak sorában Nyíregyháza, hiszen a belföldi kirándulók hamarabb választják a pihenés, a felüdülés céljából Gyulát, Hajdúszoboszlót, Hévizet, mint a Nyírséget. Mivel látványosságok, kulturális és gasztronómiai programok a szabolcsi megyeszékhelyen is megtalálhatóak, ezért a nyíregyházi önkormányzat sokat remél attól, hogy a város az Utazás 2013 Kiállítás belföldi díszvendége lesz.

A készülődésről, a várható attrakciókról tegnap tájékoztatták a média képviselőit a Nyíregyházi Állatpark Zöld Piramisában.

Mint dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, nagy elismerés a városnak, hogy nagyszabású idegenforgalmi rendezvény hazai díszvendége lehet. Erre a címre több település is pályázott, s hogy Nyíregyháza lett a „győztes”, abban az is szerepet játszott, hogy az elmúlt két évben egyre vonzóbb turisztikai célpont mind a belföldi és mind a külföldi vendégek körében Nyíregyháza.

A február 28. és március 3. között megrendezendő kiállításon több napos, több korosztály számára szóló, hasonló vagy ugyanazt az élményt nyíújtó „Csodacsomagok” közül választhatnak az érdeklősők. A kínálatban természetesen szerepelnek az egyre híresebb és népszerűbb állatpark, múzeumfalu, botanikus kert, kalandpark mellett a gyógyvizű fürdők is. Szólt arról is a város vezetője, hogy Sóstógyógyfürdőn további komplex fejlesztés várható egy tudatos koncepció keretében, hiszen a város elnyert erre a célra 2,1 milliárd forintot. Utalt arra is, hogy a nyíregyháziak olcsóbban utazhatnak el a kiállításra, ugyanis igénybe vehetik a MÁV 50 százalékos utazási kedvezményét.

A sajtótájékoztatón részt vett Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese is, aki a rendezvény előtt kolléganőjével, Mártonné Máthé Kingával, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatójával megcsodálták a Zöld Piramis látványosságait, sőt még az elefántokat is megetették.

Horváth Gergely a tájékoztatójában azt emelte ki, hogy napjainkban az idegenforgalomban is az átrendeződés időszakát éljük, új desztinációk jelennek meg, s Nyíregyháza is ennek jegyében új attrakciókkal igyekszik ide csábítani a kirándulókat. Megemlítette, hogy látnivalókban nincs már hiány, a szálláshelyek növelésére azonban még szükség van.

Hangsúlyozta, hogy Nyíregyháza kapcsolata egyre jobb a szlovák és a lengyel partnerekkel, s hasonló együttműködést jó lenne kialakítani Ukrajnával és Romániával is.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!