Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.05. 07:49

A költségeket felajánlásokból fedezik

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, szombaton délelőtt Nyíregyházáról is elindult az éhségmenet: negyvenen gyalogolnak Budapestig, hogy a Parlament előtt követeljenek munkát és kenyeret.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, szombaton délelőtt Nyíregyházáról is elindult az éhségmenet: negyvenen gyalogolnak Budapestig, hogy a Parlament előtt követeljenek munkát és kenyeret.Szerettük volna megtudni, a menetelők hogy oldják meg a szállást, az étkezést, illetve hogy a demonstrációban résztvevők hogy tették magukat szabaddá erre az időre, például Halmi József szabadság terhére hiányzik-e a polgármesteri feladatai ellátásából? Halmi József, a Szabolcs megyei éhségmenet koordinátora nevében Gyarmati Mihály megyei irodavezető válaszolt kérdéseinkre és elmondta: a reggelit és a vacsorát az adott napi szálláshelyen fogyasztják el a menetelők, az ebédet általában az út szélén egy parkolóban tudják le, a toilet-ügyeket pedig az út mentén található vendéglátó helyeken, benzinkutaknál, parkolóban található illemhelyeken.

„A menetek résztvevői között szakképzett egészségügyi dolgozó is van, de egészségügyi csomag is rendelkezésre áll, ha szükséges. A gyaloglók biztonságáról elől felvezető, hátul pedig záró autó gondoskodik. A menetelők között többen vannak olyanok, akik egy-egy napra tartanak a demonstrálókkal. A többség közmunkás, akik szeretnének dolgozni, de a kormány nem biztosít nekik munkát, így ők munkanélküliek, akik oda mennek, ahova akarnak, Halmi József Győrtelek polgármestere pedig szabadsága terhére menetel”.

A költségekre vonatkozó kérdésünkre Gyarmati Mihály azt mondta, mivel a kiadások nagyobb részét felajánlásokból, illetve a Munkásképviseleti Alapítvány segítségével fedezik, a szállásokat pedig az út közben található pártirodákon biztosítják, a költségek nem jelentősek. Az irodavezető hozzátette: minden településen, ahol jártak, lelkes szimpatizánsok fogadták a menetelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!