Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.19. 17:23

Küldjön hírt: Szaporodnak a kiállításhoz érkező adományok Dombóváron

Dombóvár - Szaporodnak a Dombóvári Művelődési Házban január 22-én, kedden délelőtt 11-kor nyíló "Nemzeti jelképeink - jeles személyek tárgyai" című kiállításunkhoz érkező újabb adományok, adatok.

Dombóvár - Szaporodnak a Dombóvári Művelődési Házban január 22-én, kedden délelőtt 11-kor nyíló "Nemzeti jelképeink - jeles személyek tárgyai" című kiállításunkhoz érkező újabb adományok, adatok. Az egyik legfrissebből az is kiderül, hogy Kölcsey Ferencnek mi köze is volt közvetlenül Tolna vármegyéhez, közvetve pedig Dombóvárhoz is. Annyit elárulhatunk, hogy 175 évvel ezelőtt...

Nos, a meglepő és eddig nem ismert anyagot Kaczián János ny. levéltárosnak, a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnökének köszönhetjük!

A kép mellé csatolt dokumentum (másolat) s még néhány további eredeti irat a Magyar Országos Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levéltárának jóvoltából kerül bemutatásra február 1-ig!

- dr.Kriston Vízi József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!