Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.21. 09:48

Évet értékelt a Demecseri polgárőrség

Demecser - A megye egyik legnagyobb létszámú, és talán legtevékenyebb polgárőrsége szolgálja a lakosságot Demecserben. 

Demecser - A megye egyik legnagyobb létszámú, és talán legtevékenyebb polgárőrsége szolgálja a lakosságot Demecserben. 

Megtartotta 2012-es év értékelőjét Demecser Város Polgárőr Egyesület, ahol meghívottként részt vett Kiss Gyula, Demecser polgármestere ( aki egyben polgárőr is ), Jászovics László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnök-helyettese, Bakó Károly Polgárőr Szakreferens, a Megyei Polgárőr Szövetség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közötti koordinátor, Szabó Zoltán r. alezredes, a MRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Halász Csaba r. őrnagy, a Demecseri Rendőrőrs parancsnoka.

Váradi László, egyesületi elnök elmondta: 69 fő, 690 szolgálat során 4188 óra időben őrizte a város nyugalmát. A polgárőrök részt vettek a város életében, ünnepi sport, és kultúrális rendezvények biztosításával. Legsürgősebb mozgósítás baleseteknél és tüzeseteknél volt.

A létszám változott, mert a minimális szolgálatteljesítés elmaradásának oka miatt 4 fő kizárására tett javaslatot az elnök, emellett új tagok felvételét indítványozta. A tagság a 212-es év beszámoló elfogadását megszavazta. Nagy László hozzászólásában elmondta, hogy az évek óta tartó sikeres munka Váradi Lászlónak köszönhető, aki jól vezeti az egyesületet. Megkérdezte, hogy az önkormányzat miért nem támogatta a polgárőrséget. Kiss Gyula, Demecser polgármestere hozzászólásában - és egyúttal az előtte szóló által felvetett kérdésre - és válaszában elmondta, hogy Demecser város önkormányzata egyetlen a városban működő egyesületet ( sport, tűzoltó stb. ) sem támogat.

Az önkormányzat az egyesületek mögött áll, de közvetlenül pénzt nem tudnak adni. A polgárőr egyesületet a helyi és környékbeli vállalkozók támogatják, mert rájöttek, hogy érdemes ebbe beruházni. A bűnözés visszaesett a polgárőröknek is köszönhetően. Halász Csaba r. őrnagy, a Demecseri Rendőrőrs parancsnoka elmondta, hogy tavaly az őrs létszámát feltöltötték, de a polgárőrökre továbbra is számítanak, mert szükség van rájuk.

Jászovics László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnök-helyettese elmondta, a jó vezető mögött egy jó tagság áll. Az egyesület megérett arra, hogy a kiválók között említsék. Látja, hogy az OPSZ által utalt és a megyei szövetség által elosztott pénz jó helyre került. A polgárőrök legyenek büszkék a településre, és a lakosok pedig a polgárőrökre.

Szabó Zoltán r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy a polgárőrök a múlt évben is tették a dolgukat, amit önként vállaltak, és mindeni kiválóan végezte a munkáját. Egy új bűnmegelőzési kiadvány ( "Az én házam az én váram!" ) szórólapjait adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!