Szabolcs-Szatmár-Bereg

2012.04.04. 11:04

Felébred a sóstói Csipkerózsika?

Nyíregyháza - A korábbi üzemeltető szerint valós összefogás nélkül csak ideig-óráig érhető el siker.

Nyíregyháza - A korábbi üzemeltető szerint valós összefogás nélkül csak ideig-óráig érhető el siker.Mesés lehetőséggel kecsegtet a kívülálló számára a mostanság üresen ásítozó Krúdy Vígadó. Viszont a jelen attól jóval szövevényesebb, hogy egy befektető ripsz-ropsz hozzálásson a működtetéséhez, hiszen ennek számtalan vonzata van.

Giba Zsolt és a csapata 2009-2010-ben üzemeltette a szebb napokat megélt impozáns létesítményt. A Vigadó szomorú jelenét, reményteljes jövőképét körvonalazó cikksorozatunk érzelmi húrokat pendített meg benne.

– Bár nem Nyíregyházán születtem, de régóta itt élek, és az otthonomnak érzem a várost, azon belül pedig a mai napig sokat jelent nekem a sóstói ékszerdoboz – sóhajtott egyet az üzletember. – A képzeletemben egy olyan Sóstó él, amelynek összképében központi helyen van a Krúdy Vigadó, amit nem lehet külön egységként kezelni. Mindehhez elengedhetetlen egy tökéletesen kidolgozott Sóstó-koncepció. Nagyon nehéz dolga lesz a leendő befektetőnek. Biztosan meg kell küzdenie sok nehézséggel, ezért fontos tényező a türelem. Valós összefogás nélkül csak ideig-óráig érhető el siker. Egy biztos: a városlakók nagyon hálásak, ha használhatják a Vigadót. A városban csak egy „Terasz” van, és azt szeretik az emberek. Akkor él a Krúdy, ha a „Teraszon” szól az élőzene és táncolnak. Hiszem, hogy erre most is van igény.

Lehet, hogy romantikusnak tűnik, de tényleg csak a szépre emlékezem. Amikor 2009-ben átvettük az üzemeltetést, a legelején még azt sem tudtuk, hogy hol kell felkapcsolni a villanyt az épületben. Aztán a két éves működésünk alatt az életünk részévé vált a HÁZ. A mai napig hívnak, keresnek minket, és aggódva várják, hogy felébredjen a mi sóstói Csipkerózsikánk. Jó volt ott lenni, és kiszolgálni a családokat, a közönséget. Köszönettel tartozom ezért a kedves és hálás időszakért a városlakóknak, a cégeknek és az intézményeknek, hálás vagyok, hogy ott lehettünk. Éppúgy jár a köszönet a mostani tulajdonosnak, a Carion Befektetési Alapkezelő ZRt.-nek is, hiszen minden területen végig nagyon korrektek és jó partnerek voltak. Őszintén remélem, hogy szép jövő vár a Krúdy Vigadóra, kitartást és sok sikert kívánok az új vezetésnek!

Ladányi Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!