Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.01. 13:15

Nyíregyházán valóban minden gyermek fontosnak bizonyult

<p>Teljesítette „küldetését” a Nyíregyházán minden gyermek fontos elnevezésű program – derült ki a Huszárvárban tartott projektértékelőn kedden.</p>

A nyíregyházi Gyermekjóléti Központ 20 millió forint uniós forrást nyert a hátrányos helyzetű fiatalok integrációjára, amely kettős célt szolgált: a fiatalok iskolai szereplésének segítését, a tanulási problémák kezelését, valamint a hasznos, értékes szabadidő eltöltést.

Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult TÁMOP projektben az elmúlt 18 hónapban közel 200 (többségében roma) fiatal és 60 család vett részt rendszeresen, a legnagyobb sikert a Huszár lakótelepen működő szociokulturális központban tartott nyári tábor aratta. A hátrányos helyzetű fiatalok integrációjának elsősegítése mellett a projekt a társadalom tagjait toleranciára és elfogadásra buzdította ezekkel a fiatalokkal szemben.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!