Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.27. 06:21

Szálló álom az álomszálló?

<p>Ami nem megy nagyban, legalább menjen kicsiben – mondhatnánk némi megnyugvással. <strong>Bednárik Mónika jegyzete</strong></p>

Évek óta azzal vagyunk elfoglalva, hogy miből, mekkora és milyen szálloda épüljön Sóstón. Addig már eljutottunk, hogy enélkül a meglévő – kétségtelenül egyedi – turisztikai vonzerőnkön nagyon nehéz lenne sokkal többet erősíteni. Hiába a százezreket csábító és elvarázsoló Nyíregyházi Állatpark (saját hotellel), az élményfürdő (hotelmentesen) és a Skanzen, kell még egy hely, ahol a hosszú útról érkező, nyaraló, kikapcsolódni vágyó turista megpihen, és egy-két nap után nem áll tovább.

Miközben nosztalgiával nézegetjük a többször megtervezett szállodák látványterveit – ami nemhogy a kivitelezés kezdetéig, de még a tervezőasztalnál sem jutott tovább –, addig a csendesen működő panziók kellően jó üzelti érzékkel kihasználják a szállodahiány okozta légüres teret. Pályáznak, fejlesztenek, bővítenek, igazodnak az igényekhez.

Elemezve a jelenlegi helyzetet, minden bizonnyal eltelik még néhány év – ne legyen igazam – mire a vágyott nagy, négycsillagos szálloda építésénél az első kapavágás megtörténik. Addig azonban a kicsi, mégis csillagos szállodákká, hotelekké átváltozó panziók (ha ügyesen, tehetségesen, vendégbarátként, a legmagasabb szakmai színvonalon végzik a dolgukat) úgy megerősödhetnek, olyan nevet és vendégkört szerezhetnek, amit korábban csak remélni lehetett.

Sóstó pedig tovább álmodja az „egyszer itt szálloda épül” álmát.

- Bendárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!