Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.18. 06:32

Pintyőke utca...

<p>Volt nagy meglepetés a családban, amikor a nagynéni Budapesten feladott húsvéti képeslapját másfél évvel később karácsonyra megkaptuk. <strong>Bednárik Mónika jegyzete</strong></p>

Mondhatnám, hogy halálra nevettük magunkat és örvendeztünk a tojásos, nyuszikás üdvözlet látttán, ehelyett azon tanakodtunk: ha jó volt a név, a címzés, a házszámunkból sincs több, sőt nevünk is igen egyedi, akkor miként bolyonghatott eddig a rendszerben?

Filmek, paródiák, keserédes történetek tucatjai dolgozták fel az ebből adódó tragikus és/vagy komikus helyzeteket. Az élet azonban ritkán ír a vicces tollával, így inkább megdöbbenni kell a lakcímet nem találó mentőautón, a rossz embernek kézbesített súlyos betegségről szóló értesítőn, a soha meg nem érkező – így ki sem fizetett – számla miatt kikapcsolt villany- és gázórán.

A meglévő logikátlan számozási rendszer ellen üzent hadat Nyíregyháza néhány évvel ezelőtt, ám a munka sziszifuszi, s megjósolhatatlan, mikor érnek a végére. Meggyőződésem – szkeptikus vagyok – , hogy ez sem fogja megszüntetni a problémát. Mert az csak egy dolog, hogy a Pintyőke utca 280. ezentúl 1600 lesz, ha a változást a tulajdonos elfelejti bejelenteni a szolgáltatóknak, vagy ott véletlenül az ügyintéző elgépel valamit, ha a homlokzaton nem cserélik ki a házszámtáblát és ha továbbra is – megkülönböztethetetlenül – öt Kovács él ugyanazzal a keresztnévvel az utcában. Házszám cseréhez javaslhatjuk a névcserét is...

- Bednárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!