Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.13. 19:36

Nemzetközi halászléfőző verseny Túristvándiban

<p>Nem kisebb célt tűztünk magunk elé, mint hogy megismertessük Szatmár gazdag néprajzi, kulturális és gasztronómiai hagyományait a Túristvándiba látogató vendégekkel, turistákkal.</p>

Augusztus 18-19-ei rendezvényünk, a VI. Szatmári Ifjúsági Találkozó és a XIII. Nemzetközi Halászléfőző Verseny egész napos kulturális programokkal, kézműves bemutatókkal és népi ételekkel várja az érdeklődőket. A nap fő „attrakciója” a versenyszerű halászléfőzés lesz, amire 5 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Szerdán 10 órakor tartjuk az ifjúsági találkozó ünnepélyes megnyitóját, napközben főzőverseny, ügyességi vetélkedők, foci, karaoke, este nyolctól pedig a Csík zenekar koncertje zárja a napot. Csütörtökön 6 órakor vadvízi horgászversennyel startol a nemzetközi rendezvényünk, 13 órakor a Grimbusz Színház tart előadást. Délután halászati bemutatót láthatunk ősi eszközökkel, majd Bognár Szilvia és zenekara, 17 órától pedig az Igrice Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget. Este nyolctól Kowalsky meg a Vega koncertezik Túristvándiban - írta Pásztor Csaba szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!