Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.23. 16:46

Ülésezett a nagykállói képviselő-testület

<p>Az elmúlt héten (augusztus 12-én) rendkívüli ülést tartott az önkormányzat képviselő-testülete. A városatyák a nagykállói oktatási intézmények (óvoda és bölcsőde, általános iskola, gimnázium, szakközép- és szakiskola) előző tanévre vonatkozó beszámolóját tárgyalták és fogadták el, majd pedig a tanévindítás előkészítése került napirendre.</p>

Ezt követően 2010-ben a civil szervezeteknek nyújtott támogatás I. félévi felhasználása volt az ülés lényeges napirendi pontja, ugyanis az önkormányzattól (éves szinten) kapott köze 20 millió forint támogatási keretből gazdálkodnak a civilek, melynek felhasználásáról szoros elszámolás keretében adnak számot.

Támogatta a képviselő-testület, hogy városunk is csatlakozzon az Európai mobilitási Hét – Európai Autómentes Nap lebonyolításához. A 2010. szeptember 22-én tartandó rendezvény programja délelőtt 10 órakor indul a Művelődési Központ (Kossuth út 8.) elől. A lakosság bevonásával faültetés, ügyességi vetélkedők, rajzverseny is színesíti majd a napot, de lesz ingyenes egészségi állapotfelmérés is. A legfontosabb pedig, hogy a résztvevők autó helyet kerékpárral közlekednek majd.

- Molnár Lászlóné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!