Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.06. 19:24

Jegyzet: Az elnök új asszói

<p>Nem privatizált állami vagyonokat – több nyelven beszélő, sikeres sportdiplomataként nem szorult erre. <strong>Nyéki Zsolt jegyzete</strong></p>

Nemes küzdelmekben edződött a Magyar Köztársaság új államfője, hiszen mint egykori olimpikon úgy válhatott a világ legjobbjává, hogy szemtől szemben vívta meg csatáit ellenfeleivel. Az összecsapás előtt a felek kölcsönösen tisztelegtek, és ez a végén is kijárt, függetlenül attól, hogy ki nyert, s ki veszített. Ilyen gesztusokra nem számíthat azon a páston, amelyre most lépett.
A szavazók által kormányzásból gyér ellenzékbe taszítottak például csak egy pártkatonát látnak benne, ám Schmitt Pál jó pozícióból készülhet a csörtére. Többek között olimpiai bajnok, s az emberek szeretik azt, aki teljesítményével elérte, hogy valahol, valamikor a magyar Himnuszt hallgassa a világ. Nem kell magyarázkodnia a szocializmus néven jegyzett diktatúrában vállalt szerepeiért, nem privatizált állami vagyonokat, hisz több nyelven beszélő, sikeres diplomataként nem szorult erre.
Kétségtelen, hogy a kormányon lévő erő juttatta államfői székbe, no de ez az erő a szavazók kétharmadától nyerte el a felhatalmazást döntéseihez. Ha meg a hatalommal bárki is visszaél, akkor arról a nép úgyis ítéletet mond – ezt épp az ellenzékben nem fogják egyhamar elfelejteni. Az okos ember pedig tanul más hibájából – s ha így lesz, annak mindannyian nyertesei leszünk.
- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!