Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.13. 19:07

Határtalanul Tiszalökön

<p>Sikeres kapcsolatépítő 3 nap van a tiszalöki King&Prince Dance Team és a székelyhídi Flying Steps Hip Hop Dance Team mögött.</p>

A romániai Flying Steps tánccsoport a Bihar megyei Székelyhíd városából érkezett Tiszalökre, a helybéli King&Prince Dance tánccsoportok vezetőjének, Borsos Kingának meghívására és nem kis közbenjárására. A romániai csoportnak ez volt az  első külföldi fellépése, és nagyon nagy öröm volt  számukra, hogy itt lehettek. Már hónapok óta lelkesen készültek erre a találkozóra a tiszalöki csapatokkal és Kingával, a csapat lelkével, aki fáradságot nem kímélve munkálkodott azon, hogy a határon túl élő Flying Steps csoport tagjait vendégül láthassa Tiszalökön

A két amatőr, modern tánccsoport barátságának megpecsételése a XI . Tiszalöki Városnapon egy közös műsorszámban valósult meg, melynek létrejöttét nem mindennapi percek, órák, napok, sőt hónapok előztek meg. Kellett hozzá két, mindenre elszánt, azonos nézeteket valló tánccsoport; és kell egy közös jó barát, Fodor, aki összehozza őket. Az egymásra találás boldog perceiben pedig kell egy közös cél, amelyért egyszerre dobban 41 táncos szíve, amely híd lehet két ország között, s amelyben üzenni lehet a nagyvilágnak egymás elfogadásáról, a szeretetről, a kitartásról, és a tánc iránt érzett tiszteletről.

A csapatok táncosai a 3 nap alatt összebarátkoztak és a jövőben őrizni és ápolni kívánják ezt a kapcsolatot. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy szeptember 4-én a Flying Steps csapatánál, Romániában vendégeskedik majd a KID&PID csapata és a közös műsorszámot újra előadják a székelyhídi városnapon. 

- Rédeiné Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!