Szabolcs-Szatmár-Bereg

2009.01.08. 11:04

Tanítási szünet Nagykállóban

<p>Nagykálló - Nagykálló képviselő-testülete rendkívüli ülésen, az intézmény vezetők egyetértésével, a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve úgy döntött, hogy az iskolákban január 9-16. között oktatási szünetet rendel el.</p>

11:02: Hűl az iskola, fő az egészség

A XXI. században is van szénszünet – legalábbis ehhez hasonlítható az a döntés, amelyet a nagykállói képviselő testület tagjai léptek meg. Péntektől jövő péntekig oktatási szünetet tartanak a város iskoláiban.

– Az intézményvezetők jóváhagyásával határoztak a testületi tagok a rendkívüli ülésen, amit az időjárás és a korszerűtlen fűtésrendszer indokolt. A diákok egészségének megóvásáért jobbnak láttuk, ha több mint egyhetes szünetet iktatunk be, természetesen január 18-án már fogadjuk a kollégiumba érkezőket – közölte Bobonka Gyula, a Nagykállói Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.

A meteorológiai előrejelzéseket is figyelembe vették az illetékesek a döntésnél:
– Nem tudjuk garantálni, hogy a tartósan hideg idő esetén megfelelő módon fűthetőek az oktatási intézmények. Mindegyik iskola kész fűtéskorszerűsítési tervvel rendelkezik. Az általános iskoláét épp a közelmúltban utasították el, a kollégiumé például elbírálási stádiumban van – reagált Juhász Zoltán polgármester.

09:25: Juhász Zoltán polgármester kiemelte, hogy a rendkívüli hidegben az intézmények korszerűtlen fűtési rendszere mellett nem szeretnék a tanulókat a megfázás veszélyének kitenni. Hozzátette: több európai országban télen hosszabb a szünet, az ilyen tipusú tanévszervezésköltségtakarékosabb, hisz nem kell a hidegben az iskolát fűteni.

Kapcsolódó cikkek:

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!