Szabolcs-Szatmár-Bereg

2009.01.10. 16:44

Amikor állatok mentenek emberi életet

<p>Számtalan olyan történetet ismerünk, hallunk melyet talán sokan nem is hisznek el. Pedig bizony léteznek olyan állatok, akik életüket kockáztatva mentik meg gazdájukat tűztől, vízből,stb.... - kezdte olvasónk, Kató Marianna.</p>

Néhány igen érdekes esetet találtam amit úgy érzem meg kell osztanom az olvasókkal mert még mindig akadnak olyan emberek akik nem tisztelik az állatvilágot és nem látják azt, hogy ők is érző lények és rájuk talán jobban számíthatunk mint akiket a legjobb barátunknak hiszünk.

Igenis, hogy állataink kiállnak mellettünk,folyton hazavárnak, odabújnak, megpuszilnak és szeretnek! Mert ők őszintén szeretnek,minden nap életük végéig amiért hálásnak kéne lennünk.

  • 2003-ban állatok mentettek emberi életeket a nagy erejű algériai földrengéstől: voltak családok melyeket méhrajok űztek ki házaikból azelőtt,hogy összeomlottak volna. Egy tanyán a birkák szabályosan kiöklelték gazdájukat az épületből. Egy kisfiúnak addig ugatott a kutyája míg követte őt a szabadba
  • 2008-ban Ausztráliában tűz ütött ki egy házban, ahol a szabadon tartott nyuszi nem kezdett el menekülni, hanem olyan zajt csapott amekkorát tudott. Erre a ház lakói felébredtek és mindannyian megmenekültek.
  • 2005-ben Etiópiában egy 12 éves kislányt három oroszlán mentett meg üldözőitől akik férjhez akarták kényszeríteni. Elűzték a zaklatókat és gondját viselték a kislánynak míg a rendőrség és a szülei rá nem találtak. Valószínűleg azért segítettek mert a kislány keservesen sírt amit összekevernek a kölykök sírásával.
  • Néha-néha különböző delfinfajok mentenek meg ebereket/még a cápákat is elűzik/
  • Portugáliában kutyák tartottak életben egy öt éves gyereket úgy, hogy ráfeküdtek az esős, szeles éjszakán a hegyekbe.

Ez csak néhány példa, a végtelenségig lehetne sorolni. Legyünk hát feléjük tisztelettel mert ki tudja mikor lesz szükségünk rájuk! Védjük őket és ne bántsuk mert ez a mi feladatunk.. De ne felejtsük el,hogy ők is vigyáznak ránk - írta Kató Marianna

Kapcsolódó cikkek:
· Megható: kutya mentett kutyát
· Paneltűz Debrecenben
· Meggyógyult a brutálisan megvert kutya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!