Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.19. 16:01

Menye talált rá az áldozatra Tiszadobon

<p>Tiszadob - Kedden reggel holtan találtak egy 48 éves tiszadobi asszonyt. Mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság segítségével. A helyszínen érdeklődtünk a tragédia körülményeiről.&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/33336/menye-talalt-ra-az-aldozatra-tiszadobon-1" target="_blank">A meny: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/33338/menye-tal--lt-r---az---ldozatra-tiszadobon-2-" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A forrónyomos adatgyűjtés során a helyi kocsmából rövidesen előállították az asszony élettársát. A rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves férfi szombaton, majd vasárnap is bántalmazta az áldozatot. A feltételezett elkövetőt emberölés bűntett megalapozott gyanújával az esti órákban őrizetbe vették.

Kollégánk szerdán Tiszadobra ment, hogy kiderítsük: mi történhetett Tiszadobon. A bűncselekmény színhelyére érve kiderült: menye talált rá a tiszadobi asszony holttestére kedden délelőtt. Így mesélt a közelben lakó asszony:

- Hétfő elvittem a gyerekeket az óvodába - kezdte Balogh Oszkárné- . Aztán mentem Jutkához, kopogtam az ajtaján, de választ nem kaptam. Az egyik ismerős mondta, hogy biztosan alszik, így hazamentem. Másnap átmentem és találkoztam élettársával, akit kértem, hogy nyissa ki az ajtót, mert kíváncsi voltam az anyósomra. Nem nyitotta ki az ajtót, így hazamentem, de mikor megtudtam, hogy az élettársa már elment otthonról, akkor visszatértem - folytatta Natasa. Az egyik ajtót kinyitottam, a másik el volt torlaszolva, de ott is sikerült bejutnom az üvegek alatt. Jutka továbbra sem válaszolt a szólongatásra. Akkor láttam, hogy fel van akadva a szeme... Még akkor is bíztam benne, hogy él: kinyitottam az ablakot, mert nagyon büdös volt bent, közben beszéltem hozz, de már nem válaszolt. Szaladtam a férjemért, mondtam neki: gyere, mert anyád biztosan meghalt. Miután kijöttek az orvosok, már nem engedtek a közelébe. Szombaton láttam utoljára, amikor megkért: nézzek át hozzá gyakran, mert fél, hogy élettársa meg fogja ölni.

Natasa férje így mesélt: - Átmentünk kedden reggel, és ott feküdt édesanyám. Teste felpuffadva, csupa kék-zöld folt volt. A száján, az orrán odaszáradva a vér. Az orvos azt mondta: két napja halott.

Két halott, egy gyilkosság Tiszadobon

Kedden reggel szomszédai holtan találtak egy 48 éves tiszadobi asszonyt. Mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság segítségével.

A forrónyomos adatgyűjtés során a helyi kocsmából rövidesen előállították az asszony élettársát. A rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves férfi szombaton, majd vasárnap is bántalmazta az áldozatot. A feltételezett elkövetőt emberölés bűntett megalapozott gyanújával az esti órákban őrizetbe vették.

Tovább borzolta a tiszadobiak kedélyét, hogy aznap egy középkorú férfit is holtan találtak lakásában, ráadásul reggel többen látták kijönni házából a nő feltételezett gyilkosát. A rendőrségi vizsgálat jelenlegi adatai és az előzetes orvos-szakértői vélemény szerint ez a személy természetes halált halt.

Az emberölés gyanúsítottjával reggel még együtt ivott, és csak véletlen egybeesés, hogy nem sokkal később életét vesztette. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a bántalmazott nő és az elhunyt férfi holttestének is igazságügyi boncolását rendelte el, hogy haláluk pontos okát megállapítsák - tudtuk meg Fülöp Gergely rendőr századostól. Részletek...

 Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!