Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.18. 18:38

Kényszerszabadság a nyíregyházi Michelinnél?

<p>Nyíregyháza - Budapesti gyárában előrébb hozta a tervezett éves leállást, míg a nyíregyháziban ideiglenes téli termelési szünetet tart a Michelin – számolt be egy országos hírporál.</p>

Nyíregyházán december 13-án, Budapesten december 19-én kezdődik a kényszerszabadság. A szabolcsi gyárba januárban a kölcsönzött dolgozóknak már nem is kell visszamenniük – hogy hány emberről van szó, azt nem árulta el a cég - folytatta a portál.

Hivatalos információt a Nagy Béla, kommunikációs igazgatótól tudtunk meg, aki a következőképpen reagált a hírre:

"2008 közepétől a gumiabroncspiacon is megmutatkoztak az első negatív jelenségek. A válság autóipari beszállítóként természetesen cégünket is érinti, ugyanakkor mivel a Michelin Csoport 75%-ban utánpótláspiacon értékesít, ez a tény csökkenti a válság hatását.

 A piaci igények változását a Michelinnek is követnie kell termelésében, az ideiglenes leállások a csoport különböző gyáraiban ezen igények globális csökkenésével vannak összefüggésben.

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben folyamatosan kell figyelnünk a piac minden változását és ehhez kell alakítanunk termelési terveinket.

Az abroncsiparban az év végi termelésleállás 1-2 hétre eddig is általános volt.   Ebben az évben hamarabb fogjuk befejezni termelésünket Nyíregyházán, ami természetesen érinti a gyárban dolgozók nagy részét.

Nehéz év áll előttünk, 2009-ben különösen nagy kihívások várhatóak. Meg kell őriznünk rugalmasságunkat és reakcióképességünket - ami mindig is jellemezte gyárunkat - hogy a vevőigényeket versenyképesen tudjuk kielégíteni."

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!