Magyarország

2010.06.03. 11:05

Mentelmi jogára hivatkozva akarta megúszni a letartóztatást

<p>Mentelmi jogára hivatkozva akarta megúszni a letartóztatást az a férfi, akit másfél éve köröz a rendőrség gazdasági bűncselekmény miatt.</p>

Persze kiderült, nincs mentelni joga. Szegeden fogta el egy szolgálaton kívüli rendőr szerda délután - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A Szegedi Rendőrkapitányság körözési csoportjának munkatársa szerdán nem dolgozott. A városban sétálva ismerte fel a közel másfél éve körözés alatt álló férfit. Nevén szólította, majd közölte, hogy rendőr és előállítja a Szegedi Rendőrkapitányságra, mivel a Vám-és Pénzügyőrség gazdasági bűncselekmény miatt elrendelte az elfogását. A férfi ekkor azt mondta, hogy őt nem vihetik be a rendőrségre, mert neki mentelmi joga van, amit egy papírral is igazolni akart. Ám hamar kiderült, hogy sem papírja, sem mentelmi joga nincs. A férfi ezután nem tiltakozott. A szabadnapos rendőr kollégái segítségével előállította a körözött férfit, majd átadták a Vám-és Pénzügyőrségnek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!