Sportágak

2019.05.16. 15:30

Húsz esztendő alatt százezer szereplő

Huszadik születésnapját ünnepli a Zsongó Lillafüred Sport és Kulturális Rendezvény.

Kolodzey Tamás

Az eseménysorozat két évtizedes története szorosan összefonódott a megyeszékhelyen élőkkel, és már története van. A két évtized alatt csak egyszer tették át tavaszról őszre, valamint (technikai okok miatt) szintén egyszer halasztották el. A tegnapi sajtótájékoztatón Hubay György, a Zsongó ötletgazdája, országgyűlési képviselő, dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Illyés Miklós, a Miskolci VSC elnöke adott tájékoztatást a hétvégi akcióról, melynek fővédnöke Németh Szilárd államtitkár, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és dr. Kriza Ákos polgármester.

Lillafüred mellett

Elhangzott, hogy az induláskor Miskolctapolca és Lillafüred versenyzett, végül utóbbi mellett döntöttek. A két évtized alatt százezer „fellépője” volt a Zsongónak, az évek során pedig már kinőtték Lillafüredet, a hétvégén a vadregényes bükki környezet mellett a Diósgyőri Gimnázium, a dr. Kemény Dénes uszoda, Miskolc belvárosa és a Majális park ad otthont a rendezvénynek. Eddig harminc sportág mutatkozott be, valamint szerepelt a palettán, most tizenöt műfajra (az óvodásoktól az öregekig) várják az érdeklődőket. A családi programok az utánpótlás-nevelést is szolgálják, a szervezők így gondolnak a jövő építésére.


Sportprogram

Május 18., szombat

9.00: Rákóczi-emlékfutás, úszás

11.30: asztalitenisz, gyaloglás, karate, labdarúgás, sakk,

streetball, természetjárás

Május 19., vasárnap

11.00: asztalitenisz, baranta, karate, kerékpár, sakk, streetball

13.00: birkózás, tófutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!