Sport

2019.05.04. 16:20

Száz forint egy liter benzin

Nurszultan - Egy hétig élvezik a távoli Ázsia varázsát a miskolci drukkerek.

Nurszultan - Egy hétig élvezik a távoli Ázsia varázsát a miskolci drukkerek.

A kazahsztáni fővárosban zajlik a divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság, amelyen a magyar válogatott is szerepel: legjobbjaink keretében a DVTK Jegesmedvék négy sportolója kapott helyet.

Tizenöten vannak

– Mintegy ötszáz honfitársunkkal egyetemben szurkolunk a srácoknak – mondta a vonal végén a messzi távolból Fridély Gábor, az NB I.-es labdarúgó játékvezetői keret egykori miskolci tagja. – A borsodi megyeszékhelyről Minszken keresztül tizenöten repültünk ide. Nagy fegyelmet tapasztalunk, például egyetlen közintézménybe sem lehet bemenni detektoros vizsgálat nélkül. A város tele van felhőkarcolókkal, bármerre nézünk, mindenhol építkeznek. Az otthoni árakhoz képest itt úgy ötven százalékkal olcsóbb az élet, egy liter benzin átszámítva száz forintba kerül, az átlagos taxiköltség pedig egy ezres. A négycsillagos szállodák pompásak, a boltok választéka vetekszik a nyugat-európaival.

A miskolciak jól érzik magukat Kazahsztánban, csak az időjárással gyűlt meg a bajuk. Az egyik napon 23 fok volt, huszonnégy órával később pedig -2, és esett a hó. Aki attól féltette a szurkolót, hogy a „gatyáját” is rákölti a belépőre, nem lett igaza. A vébé magyar meccseit négy-ötszáz forintért lehet megtekinteni.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!