Sport

2019.04.03. 15:35

Miskolc Steelers: A legfontosabb, hogy csapat legyenek

Miskolc - A hét végén elkezdődik a szezon a honi legmagasabb amerikai futball osztályban.

Miskolc - A hét végén elkezdődik a szezon a honi legmagasabb amerikai futball osztályban.

Véget ért a holtszezon, szombaton és vasárnap az első forduló meccseit játsszák a csapatok a magyar amerikaifutball-bajnokság legmagasabb osztályában, a HFL-ben. A nyitó körben a Miskolc Steelers a Budapest Wolves vendége lesz, mégpedig Székesfehérváron, vasárnap 12 órától (a meccset a DigiSport2 csatorna élőben közvetíti).

Izgatottan várja

A borsodiak tegnap tartották évadnyitó sajtótájékoztatójukat, amelyen Nádi Gyula alelnök elöljáróban elmondta: az elmúlt három évben bekerült a döntőbe a klub – 2016-ban aranyérmes lett, 2017-ben és 2018-ban a második helyen zárt –, s szeretnének a mostani szezonban is jól szerepelni. Az acélosok – egyik – vezetője hozzátette azt is, köszöni a támogatóknak, szponzoroknak azt a segítséget, amit az egyesületnek nyújtottak és nyújtanak, majd megerősítette azt az információt, hogy a Steelers a hazai mérkőzéseit továbbra is a felsőzsolcai sportpályán rendezi.

A miskolciak játékos-edzője továbbra is az Egyesült Államokbeli Eaton Demetrius Lamar lesz.

– Elöljáróban szeretném én is megköszönni minden szponzorunknak a bizalmat és persze magának a vezetőinknek a csapat menedzselését, hogy mindent megtesznek azért, hogy minél jobb eredményt érjünk el – mondta az 1983-as születésű futballista. – Egy edző mindig izgatott, amikor kezdődik a bajnokság, én is az vagyok, örülök, hogy itt vagyok, és örülök annak is, hogy itt vannak a légiósaink, közte Andre Whyte, aki a tavalyi évadban 1100 yardot futott. Az amerikai futball egy kompetitív sport, amiben semmi sem biztos, de azt érzem, hogy minden évben tudtunk javulni. Persze lehetnek eredményt befolyásoló tényezők, például sérülések vagy egy-egy bírói döntés, de remélem, hogy ezek el fognak kerülni bennünket, és végig tudunk dolgozni a teljes keret

Figyelnek majd rá

Azt is megkérdeztük Eaton Demetrius Lamartól, vajon szerinte mi az eredményesség három legfontosabb összetevője?

– Az elsődleges, hogy mindig csapatként, együtt kell küzdenünk, össze kell tartanunk. 2016-ban ez vezetett a végső győzelemhez, annak ellenére, hogy nem nekünk volt a legjobb keretünk – nyilatkozta a szakember. – A második és a harmadik dolog egy szinten van: ez a lelkiismeretes felkészülés, valamint az, hogy az akartunkat rá tudjuk kényszeríteni az ellenfélre.

A vezetőedző szerint mindenképpen üdítőleg hat majd a bajnokságra az ukrán Kijev Capitals részvétele, akik kemény futballt játszanak – így a velük való csata bizonyára izgalmas lesz. Eaton Demetrius Lamar megjegyezte azt is, örül annak, hogy a finálét évről évre egyre többen nézik meg a helyszínen, és hogy a televízió is közvetít: ,,Az amerikai futball olyan sport, amely jól eladható” – fűzte hozzá.

A szakvezető úgy vélte, a csapatnak van egy stílusa, de tudják keverni a kártyákat, ellenféltől függően, hol a passz­játékot, hol a futójátékot helyezik majd előtérbe.

Andre Whyte hátát tavaly jobbára csak nézték az ellenfelek, ha ő megkapta a labdát, nemigen tudták szerelni, többnyire touchdown lett az akció vége. Így aztán bizonyára kiemelt figyelmet fog kapni.

– Az egyetemen volt egy jó edzőm, aki azt mondta: nem probléma, ha tudja az ellenfél, hogy mit játszol, hogy ismer, amíg nem tudnak megállítani, addig nem kell a működő stratégián változtatni – fogalmazott lapunknak Andre Whyte. – Szóval számítok arra, hogy figyelni fognak, hogy készülnek majd rám, de állok elébe. Szeretném azt a kemény futójátékot folytatni, amit tavaly láttak tőlem, a csapattal azon dolgoztunk az edzéseken, hogy a korábban hiányzó részeket is összerakjuk, kitöltsük.

A tájékoztatón részt vett az egyik új szerzemény, a lengyel elkapó, Andy Misiuro, akinek a legutóbbi klubja a finn Seinajoki Crocodilles volt. Bár csak most érkezett, de azt ígérte, mindent meg fog tenni a ­Steelers sikereiért. Eaton Demetrius Lamar elmondta róla: fiatal kora ellenére már sok helyen megfordult, és biztos, hogy tud majd segíteni az acélosoknak. A Steelers keretében összesen tíz légiós lesz.

ÉM


Steelers-meccsek

Április 7.: Budapest Wolves–Miskolc Steelers

Április 27.: Budapest Cowbells–Miskolc Steelers

Május 12.: Miskolc Steelers–Kijev Capitals

Május 18.: Miskolc Steelers–Fehérvár Enthroners

Június 2.: Miskolc Steelers–Győr Sharks

A Wild Card meccsek időpontja június 15–16., az elődöntőket június 22–23-án rendezik, míg a döntőt július 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!