Sport

2019.03.11. 14:09

DVSC vs. Mezőkövesd: Vajda lábában volt a kövesdiek pontja

Mezőkövesd - Vereséget szenvedtek a borsodiak az NB I-es labdarúgó-bajnokság szombati fordulójában.

Mezőkövesd - Vereséget szenvedtek a borsodiak az NB I-es labdarúgó-bajnokság szombati fordulójában.

A Mezőkövesd Zsóry FC a Debreceni VSC vendégeként szerepelt. A sárga-kékek eddig kétszer találkoztak a hajdúságiakkal, és mindkét összecsapásuk döntetlennel ért véget. A statisztikai mutató kiegyenlített játékot ígért, hiszen a csapatok eddig tízszer meccseltek az élvonalban, és három-három siker mellett négyszer megosztoztak a pontokon. A borsodiak összetételében nem volt meglepetés, ismét azok kaptak bizalmat, akik az elmúlt bajnoki és kupamérkőzéseken jeleskedtek.

Kinyik betalált

Az első félidő felejthetőre sikeredett. A védőmunkára helyezték a hangsúlyt mindkét oldalon, ennek megfelelően a két tizenhatos között folyt a játék, különösebb feljegyezni való nem akadt. Kevesen vállalkoztak lövésekre, valamire való akciót nem láthattunk, kidolgozott gólhelyzetet pedig mutatóban sem produkáltak a játékosok.

Üde színfoltot jelentett Vadnai erős próbálkozása, és a védő nem is tévedett sokat. A debreceniek semmivel nem tudták meglepni a mezőkövesdieket, akiket ismét Cseri próbált meg fazonra szabni, Molnár G. pedig váratlan megoldásokkal igyekezett zavarba hozni a DVSC-t. A fél órához közeledve ugyan a vendégek hálójába került a labda, de a játékvezető, asszisztense beintésére, les miatt szabadrúgást ítélt kifelé. Ugyanez a jelenet ismétlődött meg a szünet előtt is, az otthoniak másodszor is lesről vették be a hálót, előtte azonban eldőlt a meccs és a 3 pont sorsa, ezt persze akkor még senki nem tudta. Kinyik lapos labdája a lábak között suhant be, ezután pedig bátrabbá váltak a fürdővárosiak, enyhe mezőnyfölényükkel azonban nem mentek semmire.

A szünetben Kuttor Attila cserére határozta el magát, Bertust abban a reményben váltotta át Vajda S.-re, hogy erősödik és veszélyesebbé válik csapatának támadójátéka.

Kimaradt ziccer

Egy ideig a megszokott mederben csörgedezett a meccs, aztán nekiveselkedett a Mezőkövesd és dominált a pályán. A 63. perc hozta a borsodiak legnagyobb lehetőségét. Molnár G. a labda alá nyúlt, üresbe dobta a fürge Vajda S.-t, aki a védők között átvette a játékszert és ziccerbe került. Pár lépés után az elé futó Nagy S. kapussal találta szembe magát. Jobbal megpróbálta mellette ellőni a labdát, de nem találta meg a rést, lövése pont középre ment, ahol a kétségbeesett portás tartózkodott, így elmaradt az egyenlítés. A hajrára az volt a kérdés, hogy az újításra képtelen hazaiakkal szemben kitalál-e valamit Kuttor Attila. A tréner beküldte a gyors és jól cselező Moutarit, aki a bal oldalon sok zavart is okozott.

A DVSC-nek egy lehetősége akadt mindössze: a Fradi-t ollózva, a kapunak háttal állva, hanyatt vetődéssel mattoló és most csereként beküldött Zsóri majdnem a bal sarokba talált, ebben Szappanos bravúrja gátolta meg. A kövesdiek mindent elkövettek az egalizálásért, a ráadásban is akcióztak, beíveléseiket azonban rendre kivágták a debreceniek. A lefújás előtt Katanec még megúszott egy sárga lapot (a másodikat), aztán Bogár lefújta a tipikusan egygólos találkozót. Ezt az egyet a DVSC érte el, így a három egység is az övéké lett, a Mezőkövesdnek azonban nem volt oka a szégyenkezésre. Talán a bátrabb támadójáték hiányát lehetett csupán a vendégjátékosok szemére vetni.

Folytatás: ugyanebben a párosításban és szereposztással kedden 18 órától, de már a Magyar Kupa keretében – a visszavágás reményében.


Jegyzőkönyv: Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (1–0)

Debrecen, 2500 néző. V.: Bogár (Ring, Kóbor).

Debreceni VSC: Nagy S. (6) – Kinyik (6), Szatmári (6), Pávkovics (5), Ferenczi (5) – Varga K. (5), Jovanovic (6), Tőzsér (6), Haris (6) – Szécsi (5), Takács (5). Vezetőedző: Herczeg András.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Vadnai (5), Pillár (5), Katanec (5), Silye (5) – Szeles (5), Meskhi (5) – Molnár G. (6), Bertus (5), Cseri (6), – Koszta (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Bertus helyett Vajda S. (5) a 46., Varga K. helyett Damásdi (5) az 57., Cseri helyett Moutari (–) a 76., Takács helyett Zsóri (–) a 71., Szécsi helyett Csősz (–) a 88. percben.

Sárga lap: Koszta a 23., Meskhi a 61., Katanec a 70., Silye a 73., Pávkovics a 85., Damásdi a 87. percben.

Gólszerző: Kinyik (1–0) a 37. percben.

Herczeg András: – Remek ellenféllel szemben szereztünk három pontot. A mezőkövesdieknek képzett, technikás játékosai vannak. Most csapatként jól funkcionáltunk. A második félidőben sokkal több támadásunk is lehetett volna, de pontatlanul futballoztunk, és a helyenkénti kapkodás miatt nem sikerült újabb gólt szereznünk. Nagyszerűen, óriási lelkesedéssel küzdöttünk, ezért nagyon örülünk az értékes három pontnak.

Kuttor Attila: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk. A találkozón kevés helyzet adódott, a gól is egy átlövésből született. Mi sajnos nem tudtunk a kapuba találni, ezért győzött a Debreceni VSC. Gratulálok a hazaiak sikeréhez.


A gól története

37. perc: bal oldali szöglethez jutottak a hazaiak. A beívelt labdát a védők nem tudták kifejelni, a labda Pávkovics közreműködésével Kinyik elé került. A védő pedig 16 méterről jobbal, laposan a tehetetlen Szappanos mellett a bal sarokba helyezett, 1–0.


[related-post post_id="4167718"]

[related-post post_id="4161128"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!