Sport

2019.03.12. 07:53

DVSC vs. Mezőkövesd: Megint kiégethetik egymást

Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában már a legjobb négy közé jutásért küzdenek a csapatok.

Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában már a legjobb négy közé jutásért küzdenek a csapatok.

A szombati bajnoki után az MK-sorozatban is összecsap a Debreceni VSC és a Mezőkövesd Zsóry FC. A párharc első mérkőzését kedden 18 órától játsszák a Nagyerdei stadionban.

A haditerv

Az NB I-es bajnokság 24. fordulója keretében a hajdúságiak 1–0-ra nyertek a fürdővárosiak ellen, örömünnepre, vagy a sebek nyalogatására azonban nincs idő, hiszen itt az újabb feladat.

– Az oda- és visszavágóra külön „haditervet” dolgoztunk ki – mondta Kuttor Attila, a sárga-kékek vezetőedzője. – Az első mérkőzésen olyan eredményt akarunk elérni, amely számunkra jó eséllyel kecsegtet a második felvonásra. Utóbbin pedig természetesen szeretnénk kivívni a továbbjutást, mert nekünk az élvonalban és a kupában is a minél jobb szereplés a célunk, vereséget soha, semmikor nem tervezünk.

Klubunknál az az elv, hogy a legerősebb összeállításban küldjük pályára a gárdát.” Kuttor Attila

A szakvezetőnek szóba hoztuk, hogy csapata szombaton nem rukkolt elő bombasztikus támadójátékkal, mire ezt a választ kaptuk:

– Az történt, hogy a kiegyensúlyozott mérkőzésen a két csapat szó szerint kiégette egymást vagy más szavakkal fogalmazva: mindkét fél megölte a másik támadófutballját. Ez azért történhetett így, mert alaposan felkészültünk egymásból, ennek pedig a szerencsefaktor vetett véget. Fortuna „rendelkezése” alapján a hazaiaké lett a három pont, mert akadt egy olyan lövésük, amely a lábak között bement, a mi ziccerünk pedig kimaradt, gondolok a Molnár G.–Vajda S.-féle, amúgy szemet gyönyörködtető akcióra. Azért természetesen a pályán meg kell dolgoznunk, hogy a szerencse legközelebb, már kedden este, mellénk szegődjön.

A legerősebbel

A kövesdieknél eddig tendencia volt, hogy a kupában elsősorban azok kaptak bizalmat, akik a bajnokikon kevesebb levegőhöz jutottak, ez most is megtörténhet.

– Klubunknál az az elv, hogy a legerősebb összeállításban küldjük pályára a gárdát – folytatta Kuttor Attila, majd hozzátette: – Ezt a gondolatot finomítva: most a legjobb állapotban lévő 11-et küldjük majd a gyepre. Azt nem tudjuk, hogy a debreceniek miként nyilvánulnak meg, azaz kiket pihentetnek vagy az ismeretlenség homályából kiket vesznek elő.

A mezőkövesdiek a gólerős Drazicot sérülés miatt nem dobhatták frontba a szombati bajnokin, esetleges keddi szerepeltetéséről a hétfő délutáni edzést követően, vagy kedden délelőtt döntenek, annyit azonban megtudtunk, hogy pályára küldésére legalább ötvenegy százalék esély van – szemben Eperjesivel és Pekárral, akik szintén maródiak és nagy valószínűséggel nem foghatók hadra.

Ami pedig a hadrendet illeti: az biztos, hogy a kövesdiek, akárcsak eddig, négy védőt rendelnek kapusuk elé, szűrőként a nemrég visszatért Szeles szolgálhat, míg a három középpályás elsősorban a támadások szervezéséért felel, de szükség esetén természetesen valamennyiüknek vissza kell zárniuk. Abban az esetben, ha Drazic beküldhető, akkor Kosztával párban próbálhatják meg feltörni a DVSC hátsó alakzatát.


A kupaprogram:

Negyeddöntő, első mérkőzések

Kedd

18.00: Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC

Szerda

14.30: Budaörs – Budapest Honvéd

15.00: Puskás Akadémia FC – Soroksár SC

18.00: Ferencváros – Mol Vidi FC

A visszavágót április 3-án rendezik.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai – Szeles – Molnár G., Tóth B., Cseri – Koszta, Drazic.


[related-post post_id="4169057"]

[related-post post_id="4161128"]

[related-post post_id="4149636"]

[related-post post_id="4145790"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!