Sport

2019.03.12. 11:31

A Mezőkövesd tarcsi nem kezdte valami jól a tavaszt

Mezőkövesd – Vitelki Zoltánnak hiányzott, hogy a mindennapjait a foci tegye ki, így igent mondott.

Mezőkövesd – Vitelki Zoltánnak hiányzott, hogy a mindennapjait a foci tegye ki, így igent mondott.

Nem kezdte jól az idei évet a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es gárdájának hátországa, a Mezőkövesd Zsóry FC tartalék megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata. Ugyanis március első szombatján a Bükkábrány vendégeként 3–2-es vezetésről kaptak ki 5–3-ra, majd a múlt pénteken, hazai környezetben játszva a Felsőzsolca vert vigyázzmenetet (egy, kettő) úgy, hogy egygólos előnyről lett 1–2. Mivel a bajnoki címért folyó versenybe ettől függetlenül sem ők, sem más csapat nem szólhat bele, hiszen az utcahosszal vezető, veretlenül az élen álló Ózdnak aligha lesz riválisa, nincs idegeskedés Kövesden a tarcsi szereplése miatt. Ami nem jelenti azt, hogy az együttes szakvezetője, a legmagasabb edzői végzettséggel rendelkező Vitelki Zoltán boldog lenne.

Az elsődleges

– Mint mindenki, így én is, a csapat tagjai is akkor lennénk boldogok, ha győzelmeket, pontokat szereznénk azzal együtt is, hogy vannak más részcéljaink is – mondta Vitelki Zoltán. – Az elsődleges az, hogy a 16-17-18 éves fiatalokból álló keret tagjait próbáljuk a felnőtt futballra nevelni, illetve hogy az élvonalbeli gárdából kimaradó vagy sérülés után oda visszatérni szándékozó labdarúgóknak lehetőséget, meccskörülményeket biztosítsunk. Mivel általában csak a mérkőzésnapok előtt dől el, hogy az első csapattól kiket kapunk, így hét közben csak alapdolgokat tudunk gyakorolni. De ezt nem panaszként mondom, mert szinte minden tartalékcsapatnál ez a helyzet.

Vitelki Zoltán február elejétől dolgozik a Kövesd tarcsi mellett, és ahhoz képest hogy néhány hónapja még két osztállyal feljebb, az NB II-ben tevékenykedett, ez egy picit hátrafelé lépésnek tűnik.

– Én nem tartom annak, nyilván más a feladat itt, és más volt Budafokon – reagált a Pro-licences edző, aki arra a kérdésre, hogy minek köszönhető, hogy most Mezőkövesden dolgozik, így felelt: – Október végén váltak el útjaink a Budafokkal, azok után, hogy hullámvölgybe került a csapat, és ezt a vezetők nem tolerálták, szerintem picit türelmetlenek voltak. Szerettem ott dolgozni, jó volt a viszonyom a csapattal, de az elvárások meglehetősen magasak voltak. Amióta eljöttem – értesülésem szerint – történt előrelépés azokban az ügyekben, amit én is szorgalmaztam, de ez az én számomra már kevésbé érdekes. Jó volt, szép volt, tanulságos volt. A csapat nélküli időszakban tanultam, igyekeztem továbbképezni magam, de az öltözők hangulata nagyon hiányzott. Volt néhány érdeklődés, NB II-es csapatok részéről is, de ezek különböző okok miatt nem jutottak el a megállapodásig. Aztán jött a Kövesd megkeresése, hogy vállaljam el a második csapat szakmai munkájának a vezetését, és mivel vágytam arra, hogy újra a labdarúgás tegye ki a mindennapjaimat, igent mondtam.

Köszönet

Felvetettük az edzőnek, hogy az edzői végzettsége erősnek tűnik egy megye I-es csapathoz.

– Amikor megállapodtunk, ez akkor is felmerült, és úgy egyeztünk meg, hogy ha olyan lehetőséget kapok, ami szakmailag előrelépést jelent, akkor elengednek. Úgyhogy köszönettel tartozom a Mezőkövesdnek, a vezetőinek, hogy lehetőséget adtak arra, hogy újra dolgozzak – mondta Vitelki Zoltán, akitől azt is megkérdeztük, hogy egykori klubjától, a DVTK-tól keresték-e, miután „elfogyott” alóla a budafoki kispad, a diósgyőri szurkolók egykori közönség kedvence erre nemmel válaszolt.

ÉM-BCS


Érdekesség

Érdekesség, hogy a múlt hét pénteki bajnokin összesen 14 játékos lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC tartalékban, és a legidősebb, ,,legrutinosabb” labdarúgó is csak 18 éves volt. A csapat átlagéletkora – köszönhetően a bevetett két 16 éves ifjúnak – ezen a bajnokin 17,2 év volt.


[related-post post_id="4160254"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!