Sport

2019.02.05. 11:13

Mindent alárendel Tokiónak Gercsák Szabina

Miskolc – Néhány hónapos kényszerpihenő vár Gercsák Szabinára, a DVTK-Miskolci Judo Club kiválóságára.

Miskolc – Néhány hónapos kényszerpihenő vár Gercsák Szabinára, a DVTK-Miskolci Judo Club kiválóságára.

Szűkebb pátriánk egyik legeredményesebb sportolója jó eséllyel pályázik a 2020-as olimpiai szereplésre, így érthető, hogy minden vele kapcsolatos történés nagy érdeklődést vált ki. Mivel hajszállal, de lecsúszott a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokról, a huszonkét éves kiválóság figyelme nyomban Tokióra terelődött. Gercsák Szabina jelenleg kvótás helyen áll, vagyis utazó lenne, ezért számára különösen nagy a tét.

Türelem, nyugalom

– Homok került a gépezetbe – közölte Flórusz János klub­elnök-vezetőedző. – Gercsák Szabinának pár hónapot ki kell hagynia. A speciális terheléséből adódó rendellenesség lépett fel nála, az élet ezt hozta magával. Az ötödik csigolyája rakoncátlankodik, a konzervatív kezelés pedig nem hozta meg a várt eredményt. Budapesten kezelték, közben persze látogathatta volna az edzéseket, de kerültük a konfliktust. Most viszont már előtérbe került az elkerülhetetlen és a várhatóan mintegy két-három órás beavatkozás. A tanítványom nem keseredett el, várja, hogy a dereka helyrejöjjön.

Magam teljesen biztos vagyok a tokiói kiküldetésében, ugyanis még lesz elegendő ideje arra, hogy a szükséges pontmennyiséget összeszedje. Az igaz, hogy a 70 kilós élmezőny nagyon elhúz majd tőle, de nem az a célja, hogy az első helyeken jusson ki Japánba. A listán huszon valahányadikok úgysem fogják megelőzni, mert tőlük sokkal jobb, ezért türelem, nyugalom, az idő és a birtokolt tudás megoldja majd ezt a kérdést. Szabina felépülése fontos a saját maga, a klubja és a magyar cselgáncs jelene és jövője szempontjából, ezért magától értetődően mindent elkövetünk az érdekében.

Olimpiai bajnok lett

– A pillanatnyi állás szerint csütörtökön megműtenek Budapesten – mondta az Észak-Magyarország érdeklődésére Gercsák Szabina. – Azt mondják, hogy az ország legjobb specialistájának kezei közé kerülök és ez már önmagában megnyugtató. Egyébként azért tekintek bizakodással a jövőbe, mert arról tájékoztattak, hogy van egy olyan olimpiai bajnok, aki hasonló operáción esett át és később felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Amennyiben az esetemben minden jól alakul – és született optimista emberként mondom, hogy ebben biztos vagyok – akkor július végén már dzsúdózhatok. Mindent Tokiónak rendelek alá, hogy az álmom-vágyam megvalósuljon, olimpikon legyek.


Nem kerül lehetetlen helyzetbe

– Annak természetesen fennáll az esélye, hogy a kényszerszünetem miatt hátrébb csúszok a rangsorban – jegyezte meg a miskolci versenyző, majd hozzátette: – A világ különböző helyein hetente tartanak pontgyűjtő viadalokat, én pedig vagy tízről biztosan lemaradok. Mivel a legjobbak rendre besepernek mindent, nem kerülök lehetetlen helyzetbe, behozhatatlan hátrányba. A műtétet követő felgyógyulásom után, százegy százalékos állapotban a hátralévő eseményeken felzárkózhatok, miközben nem kell majd azon agyalnom, mint eddig: mi lesz, ha teszek egy rossz mozdulatot, mi lesz, ha majd fájdalmak gyötörnek, vagyis fejben is rátalálhatok a helyes útra.


[related-post post_id="4073128"]

[related-post post_id="4039340"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!