Sport

2019.02.22. 16:19

A sportszerű sebész

Budapest - Dr. Kamuti Jenő a Nemzet Sportolója – és egy ország példaképe.

Budapest - Dr. Kamuti Jenő a Nemzet Sportolója – és egy ország példaképe.

A Nemzeti Színházban tartott Év sportolója gálaünnepség egyik központi „figurája” a mindenki által csak Jencinek becézett orvos-sport­ember volt.

A szeretet élteti

Címei, tisztségei szinte felsorolhatatlanok: ötszörös olimpikon, ötkarikás tőrvívó ezüst­érmes, a Nemzet Sportolója, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a MOB elnökségének tagja, a Magyar Vívó Szövetség általános alelnöke, civilben sebész, a fővárosi MÁV Kórház főigazgató-főorvosaként ment nyugdíjba.

– Nyolcvanon túl is aktív vagyok, és ezt a munkámnak és a sportnak köszönhetem – mondta lapunknak a közkedvelt és a halhatatlanok közé is beválasztott sportember. – Járom a világot, mindenhol a sportszerűségre, a becsületes küzdelemre, és a személyes példamutatásra nevelem a fiatalokat. Az orvoslás számomra pedig életforma: szerződést kötöttem a „kórházammal”: amikor kellek, hívnak, kikérik a tanácsomat, és én is mehetek, ha valamelyik egykori betegemnek vagy barátomnak baja akad. Ha úgy tetszik, társadalmi munkát végzek, és nagyon örülök, ha tudok segíteni. Nagy boldogsággal tölt el az itthoni és a határokon túli emberek szeretete, ez éltet.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!