Sport

2018.10.18. 13:58

Sok kicsi maraton az egészséges életmódért Sajóbábonyban

Sajóbábony - A rendszeres mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet a civilekből álló egyesület.

Sajóbábony - A rendszeres mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet a civilekből álló egyesület.

„Kis maratonok” lefutására hívja Sajóbábonyba a sportolni vágyókat a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület. A program részeként 10 alkalommal lehet lefutni 2,1 vagy 4,2 kilométert, így összesen a 21 kilométeres félmaratont, vagy a 42 kilométeres maratont teljesíthetik a résztvevők. Az első verseny október 28-án lesz, ezt követően havonta egyszer lehet majd futni, utoljára 2019. augusztus 10-én.

Gulyásné Pásztor Mónika titkár elmondása szerint az egyesület célja az egészséges életmód és a rendszeres mozgás népszerűsítése, és az, hogy felhívják a figyelmet a beteg emberekre.

Közösséget építenek

– Már a nevünk is arra utal, hogy közös erővel, összefogással támogathassuk azokat az embertársainkat, akik bármilyen testi, értelmi fogyatékossággal, betegséggel küzdenek, és nincs lehetőségük önerőből meggyógyulni. Igyekszünk megkönnyíteni a mindennapokat, hiszen néha csak egy kis odafigyeléssel is megtehetjük mindezt – hangsúlyozta.

Fontosnak tartják emellett azt is – folytatta –, hogy az embereket közelebb hozzák egymáshoz.

– Ennek érdekében főként olyan rendezvényeket szervezünk, ahol az emberek sportolhatnak, kikapcsolódhatnak, és ami a legfontosabb odafigyelhetnek egymásra. Ilyen ez a futóverseny-sorozat is – tette hozzá Gulyásné Pásztor Mónika.

A sorozat szervezői több futópályát is kialakítottak Sajóbábonyban, ezzel is változatosabbá téve a sportprogramot. A rajt minden alkalommal délelőtt 10 órakor lesz, a távot teljesítőket egyedi pólóval és oklevéllel, a dobogósokat pedig éremmel jutalmazzák.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4021258"]

[related-post post_id="4021145"]

[related-post post_id="4015352"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!