Sport

2018.08.16. 12:58

Hatan jöttek, öten mentek a kézilabdások Ózdon

Ózd - Gőzerővel készül az NB I/B-s férfi-kézilabda-bajnokságra az ÓAM-Ózdi KC együttese. Augusztus elején kezdte meg a közös munkát a következő bajnoki szezonra az ÓAM-Ózdi KC NB I/B-s férfi kézilabda csapata.

Ózd - Gőzerővel készül az NB I/B-s férfi-kézilabda-bajnokságra az ÓAM-Ózdi KC együttese.

Augusztus elején kezdte meg a közös munkát a következő bajnoki szezonra az ÓAM-Ózdi KC NB I/B-s férfi kézilabda csapata.A rávezető foglalkozások után ebben az időszakban heti nyolc edzéssel készülnek a piros-kékek a rájuk váró feladatokra. Az együttes kerete most már véglegesnek tekinthető: nyáron a korábban megszokottakhoz képest nagyobb jövés-menés volt, hiszen öten távoztak, hatan érkeztek a nagy múltú egyesülethez.

Több edzéssel

– Ezen a héten a gyorsítás fázisába léptünk, a közös munka első három hetében még nem játszottunk felkészülési mérkőzést – fogalmazott Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – Korábban nem volt lehetőségünk rá, idén a fő támogatónk jóvoltából megvalósult, hogy heti hét-nyolc alkalommal tudunk együtt készülni ebben az időszakban. A társaságnak nagyszerű a hozzáállása, a fiúk becsülettel dolgoznak, ami rendkívül fontos ahhoz, hogy a tovább erősödött Keleti csoportban jól helyt tudjunk állni.

Az NB I/B-ben egy csapattal csökkent a létszám, tizenkét gárdából áll a mezőny. Az élvonalból kiesett Orosháza került Keletre, emellett a Nyugati bronzérmes PLER Budapestet sorolták át ebbe a bajnokságba. Tíz gárda tavalyról ismert lehet a másik számára. A kiírás értelmében a bajnok feljut, a második-kilencedik helyezett marad bent, az utolsó három csapat int búcsút a másodosztálynak.

Erős lesz

– Az előző kiírás után azt gondoltam, hogy attól már nem lehet keményebb a bajnokság, de tévedtem – folytatta Szakál György. – Most még csak a zuhanyhíradóból jönnek a hírek, de néhány forduló elteltével tisztábban fogunk látni. Mi azonban elsősorban saját magunkkal foglalkozunk. Az a legfontosabb, hogy becsülettel felkészüljünk az előttünk álló feladatokra, ebben az esetben képesnek tartom a csapatot egy jó helyezés megszerzésére.

Az ÓAM-Ózdi KC csapata az első felkészülési mérkőzését augusztus 22-én játssza a Balmazújváros vendégeként. Jövő héten szombaton s hazai rendezésű ÓAM Kupán szerepelnek az ózdiak, ahová a Balassagyarmat, a Debrecen és a Nyíregyháza fogadta el a meghívást. Ezt követően az NB II-es Hatvannal és a Salgótarjánnal is találkozik a Szakál-gárda, és a gyarmatiakhoz is elutaznak szeptember első napjaiban. Az első tétmérkőzést, a Magyar Kupa nyitó fordulójában Nyíregyházán vívja a csapat, szeptember 7-én, 19 órai kezdettel. Most már az is ismert, hogy a bajnokságot a Törökszentmiklósi Székács otthonában kezdik az ózdiak, szeptember 15-én, szombaton.

ÉM-ME


A változásokról

Érkezett: Nagy Dominik (kapus, Eger Eszterházy SZSE), Herczegh János (irányító, szélső, Békés-Drén KC), Pánczél Zoltán (jobbátlövő, Békés-Drén KC), Zsigmond Gergely (átlövő, irányító, Törökszentmiklósi KE), Hangyel Norbert (jobbszélső, kölcsönbe Mezőkövesdi KC), Molnár Ádám (jobbszélső, NEKA).

Távozott: Szűcs Balázs (Nyíregyháza), Szabó Tamás (Salgótarján), Mátrai Péter (?), Harkó Krisztián (?), Scitovszky Tamás (?).


[related-post post_id="3952947"]

[related-post post_id="3943076"]

[related-post post_id="3941534"]

[related-post post_id="3940575"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!