Sport

2018.06.17. 11:34

HTE: Nehéznek tűnt, de majdnem meglett

Hajdúböszörmény - Ilyen játékkal, és több koncentrációval sikerülhetett volna az NB III-as szereplés kivívása.

Hajdúböszörmény - Ilyen játékkal, és több koncentrációval sikerülhetett volna az NB III-as szereplés kivívása.

Az NB III-ba való felkerülés volt a tétje a Hajdúböszörmény–Kecskemét összecsapásnak szombaton. A két csapat már összemérte erejét Kecskeméten, akkor a lila-fehérek 4–0-ra tudtak győzni. Vagyis meglehetősen negatív előjelekkel várta Igor Bogdanovics legénysége a visszavágót.

Hiába a dominancia

Ez azonban, ahogy a kezdősípszó felharsant, eltűnni látszott. Energikusan, lendületesen kezdte a mérkőzést a hajdúsági együttes, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a huszadik percben már 2-0-ra vezetett.

Ezt követően is a hazaiak akarata érvényesült, azonban jött a hosszabbítás, és egy szabadrúgás, mely után gólt szerzett a Kecskemét, csak úgy, mint az „odavágón” kétszer Bács-Kiskunba. A szünetre összesítésben 5–2-re vezetett már a KLC. Még négy gól kellett volna a Böszörménynek, mely lehet soknak hangzik, de az első félidő játékképe alapján nem volt elképzelhetetlen.

Annak rendje, és módja szerint, a második játékrészben is az látszódott, hogy nagyon szeretne felkerülni a harmadosztályba a hajdú-bihari gárda. Jött is a harmadik gól a félidő derekán.

Négy perccel később viszont jött a dráma is, buta szabálytalanság után második sárga lapja miatt kiállította a játékvezető Szathmárit a hazaiaktól, a Kecskemét elkezdett helyzeteket kialakítani, feljebb tolta a védekezést, s ezzel már kibrusztolta az utolsó húsz percet.

A mérkőzés lefújása után, hiába nem lett meg a feljutás hazai részről, a böszörményi közönség elkezdte skandálni, hogy „Szép volt fiúk!”, de természetesen az „Igor, Igor!” felkiáltás is megszólalt a vezetőedzőnek. Így is elégedettnek tűnt játékos, szurkoló egyaránt.

PI


Hajdúböszörményi TE–Kecskeméti LC 3–1 (2–1)

Hajdúböszörmény, Városi Sport- és Rendezvényközpont, 180 néző, v.: Ducsai (Ambrus, Farkas D.)

Hajdúböszörmény: Csorvási – Andorkó, Lippai, Hortó, Lovas – Szabó M., Linzenbold (Misák, 80.), Szathmári, Oláh N. (Nagy M., 68.) – Jeremiás (Tóth B., 86.), Barna B. Vezetőedző: Bogdanovics Igor

Kecskemét: Belecan – Fűzfa, Hajnal, Urbán, Farkas I. – Toricska (Nemesvári, szünetben), Szabó D., Nádudvari (Nagy D., 89.), Balog Sz. – Salami (Tóth R., 80.), Vadul. Vezetőedző: Szabó Tibor

Gólszerző: Jeremiás (11-esből, 1–0) a 17., Barna B. (2–0) a 20., Vladul (2–1) a 49., Lippai (3–1) a 66. percben

Sárga lap: Lovas, Lippai, Jeremiás, Szathmári

Kiállítva: Szathmári a 70. percben

Bogdanovics Igor: - Összesítésben jobb volt ellenfelünk, ahogy az eredmény is mutatja. A két meccs alapján megérdemelten jutott fel a Kecskemét, mely egy rendkívül jó csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!