Sport

2018.05.31. 15:29

Aerobik-vb - Nincsenek érmes elvárások

Budapest) - Nem elvárás az éremszerzés a péntektől vasárnapig tartó guimaraesi aerobik világbajnokságon induló magyar versenyzőkkel szemben.

Budapest) - Nem elvárás az éremszerzés a péntektől vasárnapig tartó guimaraesi aerobik világbajnokságon induló magyar versenyzőkkel szemben.

Férfi egyéniben Bali Dániel és Ott Viktor Romeó, női egyéniben Hajdú Kata képviseli Magyarországot. Vegyespárosban Bali Dániel és Mazács Fanni lép színpadra, míg trióban Farkas Balázzsal kiegészülve szerepelnek. Aerodance versenyszámban a Hajdú Kata, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Lendvay Réka, Lőcsei Zoltán, Magyar Anna, Ökrös Janka, Sümegi Odett összeállítású együttes indul Portugáliában.

Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt. sportiskola-igazgatója kijelentette, a világbajnokságon résztvevő egységek tisztességesen felkészültek, az edzések viszonylag sérülésmentesen zajlottak, és a világkupasorozat is jól sikerült.

"Pozitívan vágunk neki, sok döntős szereplést várunk, és reméljük, legalább három-négy versenyszámban ez sikerül is. Elvárás, hogy mindenki csinálja meg a legjobbját, de hogy az mire lesz elég egy világbajnokságon, azt nagyon nehéz meghatározni" - magyarázta.

Az elmúlt hétvégén ugyancsak Guimaraesben rendezték a sportág utánpótlás-világbajnokságát, amelyen a junioroknál aerodance-ben egy magyar bronzérem, az utánpótlás 2-es korosztályban női egyéniben és trióban egy-egy ezüstérem, csoportban pedig egy bronzérem született.


A világbajnokság programja:

péntek:

aerostep/aerodance selejtező 11.30

női egyéni/trió selejtező 13.30

szombat:

férfi egyéni/vegyespáros selejtező 9.30

csoport selejtező 14.00

trió döntő 16.45

női egyéni döntő 17.20

aerodance döntő 18.10

vasárnap:

férfi egyéni döntő 14.00

vegyespáros döntő 14.35

csoport döntő 15.25

aerostep döntő 16.00

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!