Sport

2018.03.25. 08:11

Miskolc Steelers: Zsinórban harmadszor is bejutnának a fináléba

Miskolc - A bajnokság kezdődik, de a Miskolc Steelers bemutatkozása elmarad.

Miskolc - A bajnokság kezdődik, de a Miskolc Steelers bemutatkozása elmarad.

Nyolc csapattal (Budapest Cowbells, Budapest Eagles, Budapest Wolves, DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, Fehérvár Enthroners, Győr Sharks, Miskolc Steelers, Nyíregyháza Tigers) a hétvégén elkezdődik a honi élvonalbeli amerikaifutball-bajnokság (Fezen HFL) 2018-as szezonja. A miskolci gárda keményen készült a startra, ám mivel a hazai, felsőzsolcai pálya állapota az időjárási körülmények miatt rossz, elmarad a vasárnap 15 órára kiírt Nyíregyháza Tigers elleni nyitómeccs (pótlás a tervek szerint áprilisban).

Mentek és jöttek

Az együttes számára az előző két évad különösen emlékezetes, hiszen 2016-ban megszerezték az aranyérmet, míg 2017-ben szintén döntősök voltak, és egy ezüst medáliával gyarapodott a gyűjteményük. Az acélosoktól a holtszezonban távozott két amerikai (Anthony Jerome Benson, Troy Rice), és egy ukrán (Sergii Budilov) légiós, valamint Menczel Dániel. Az érkezők oldalán szerepel Hanász Róbert, Szabó Krisztián, Dobrosi Zsolt, Sándor Dezső, Fenyvesi Csaba, valamint tengerentúli játékosok, de hogy kik ők pontosan, arról a klub (egyelőre) nem kívánt tájékoztatást adni.

Eaton Demetrius Lamar vezetőedző arra a kérdésre, hogy el tudták-e végezni a felkészülési szakaszra tervezett munkát, az alábbiakat mondta:

– Már decemberben erőnléti edzések voltak, majd az ünnepek után január elején folytattuk a munkát – jelentette ki a szakvezető. – Az időjárás némileg nehezítette a dolgunkat, hiszen emiatt a kinti edzéseket az elképzeltnél csak később tudtunk megtartani. Úgy gondolom, az edzések jól összehozták a csapatot.

Előny, hátrány

Arról is érdeklődtünk a trénernél, hogy vajon mennyire befolyásolja az a ritmusukat, hogy az évadnyitó elmarad?

– Nyilván ennek lehet előnye és hátránya is – fogalmazott Eaton Demetrius Lamar. – Előnye, hogy jobban fel tudunk készülni a többi csapatból, hátránya, hogy emiatt egy kissé besűrűsödik a ­meccsnaptárunk.

A keretben történt változásokkal kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta a vezetőedző:

– Voltak távozóink, annak örülök, hogy az ukrán futballistáink nagy része velünk maradt – tette hozzá az amerikai szakvezető. – A többiekről most nem szeretnék részletesen beszélni, amiért elnézést, de megvannak az okai. Ebben a pillanatban csak annyit: biztos, hogy szervesen beilleszkednek a csapatba.

A bajnokságról, annak erejéről, a Steelers céljáról ekképpen beszélt Eaton Demetrius Lamar:

– A bajnokság erejét jelenleg nehéz megjósolni, pusztán az átigazolásokból, majd a meccseken kiderül, de az biztos, hogy minden klub igyekezett erősíteni – mondta a tréner. – Szerintem az lehet jó, ahol jól összeáll a csapat, és a játékosok fejben maximálisan koncentráltak lesznek. Nálunk nem lehet más a cél, mint az előző két évben: bejutni a döntőbe. A másik lényeges feladatunk a magyar fiatalok menedzselése a divízió II-es csapattal.

- MI -


A másodikról

Mivel a klubnak jelenleg 54 játékosa van, elindították a második számú csapatukat is, a divízió II-ben (3. osztály). Múlt szombaton, a nyitányon a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában a Budapest Wolves 2 14-6-ra győzött ellenük. A lépés célja, hogy a junior és újonc futballisták fejlődjenek, akiket aztán később szeretnének beépíteni a HFL-keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!