Sport

2018.03.02. 18:49

360 fokos videó: Kis vasgyúrók a grundbirkózó diákolimpia döntőjében Miskolcon

Miskolc - Miskolc adott otthont a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjének február 24. és 25. között. A Generali Arénában az I. és II. korcsoport 6-10 évesekből álló, fiú és lány csapatai csaptak össze.

Miskolc - Miskolc adott otthont a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjének február 24. és 25. között. A Generali Arénában az I. és II. korcsoport 6-10 évesekből álló, fiú és lány csapatai csaptak össze.

A Diákolimpia egy nagyszerű lehetőség a fiatal sportolóknak, hogy versenykörülmények között teszteljék tudásukat. Egy tanév során összesen 270.000 diák vesz részt a különböző sportágak különböző megmérettetésein, és közülük mintegy 18.000 fiatal jut el az országos döntőkig. A megyei Diáksport Szövetségek szervezik a versenyeket, a grundbirkózás döntőjének pedig városunk, Miskolc adott otthont, ahol nagy hagyománya van a sportágnak.

Fazekas Miklósné, a szervezőbizottság elnöke kifejtette nekünk, hogy helyi szinten kezdődik a versenysorozat, ami aztán egyre nagyobb területet lefedő versenyekbe torkollik. Na a grundbirkózás ez alól pont kivétel, mert országos elődöntők után jutottak el a fiatalok Miskolcra.

A versenyzők arcán sokszor tükröződik, hogy a lelküket is beleadják egy-egy meccsbe. Az örömteli pillanatok gyermekien kirobbanóak, és néha bizony potyognak a könnyek. A lelkesedésük hatalmas, elvégre az egész éves sportmunka eredményét mutathatják meg a Diákolimpián, és ha minden a terv szerint halad, ismerhetik el a szakemberek.

És ha már szakemberek: az is jelzi, hogy a Diákolimpiát a versenyzők fiatal kora ellenére nagyon is komolyan kell venni, hogy Miskolcon például a versenybizottság elnöke Deák Bárdos Mihály, egykori Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon volt. És ő csak az egyik sportlegendánk, hiszen a versenyen - mások mellett - tiszteletét tette 1968 kötöttfogású olimpiai bajnoka, Varga János is, aki kinézetre egy bottal közlekedő bácsika, azonban a sport iránti lelkesedése felett nem múlik az idő.

Mint elmondta, végtelenül nagy öröm számára, hogy a fiataloknak lehetősége nyílik versenyezni. Ezért is jár gyakran az utánpótlás versenyeire. Sok jó küzdelmet látott most Miskolcon is. Ők lehetnek a jövő olimpikonjai, hiszen valahol mindenkinek el kellett kezdenie. A legszorgalmasabbak, a legtehetségesebbek pedig a dobogó tetején kötnek ki.

A szervezők egyébként a sport mellett igyekeztek más jellegű programokkal is dobni a hangulaton, hogy a fiatalok egy "komplett élménnyel" térjenek haza. A kísérő programok között lehetett Diósgyőri Várhoz kapcsolódó játékokkal kikapcsolódni két meccs között, de volt kézműves stand, vagy az egészséges életmódhoz kapcsolódó pult is.

A gyerekek beleadták legjobb tudásukat, és ez az erőfeszítés nem maradhatott elismerés nélkül, így minden résztvevő kapott ajándékot. A dobogós helyezettek a különböző kategóriákban a következőek szerint alakultak:


Leány csapatverseny I. korcsoport:

- aranyérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc

- ezüstérem: Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest

- bronzérem: Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, Kazincbarcika

Leány csapatverseny II. korcsoport:

- aranyérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc

- ezüstérem: Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, Kazincbarcika

- bronzérem: Meszesi Általános Iskola, Pécs

Fiú csapatverseny I. korcsoport:

- aranyérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc

- ezüstérem: Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola, Budapest

- bronzérem: Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest

Fiú csapatverseny II. korcsoport:

- aranyérem: Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola, Budapest

- ezüstérem: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc

- bronzérem: Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3779031"]

[related-post post_id="3783868"]

[related-post post_id="3778068"]

[related-post post_id="3777913"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!