Sport

2017.12.16. 11:06

Két Hosszú arany a rövidpályás Eb-n

Koppenhága - Hosszú Katinka pénteken a harmadik és a negyedik elsőségét érte el Koppenhágában.

Koppenhága - Hosszú Katinka pénteken a harmadik és a negyedik elsőségét érte el Koppenhágában.

Már a péntek délelőtti előfutamok is tartogattak sikereket a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, két magyar országos csúcs is megdőlt. Az ebéd előtti versenyszámokból négyen is egyből a döntőkbe jutottak (női 200 m hát: 3. Hosszú Katinka, 5. Burián Kata, női 200 m pillangó: 4. Szilágyi Liliána, 8. Kapás Boglárka). Ugyanez sikerült a női 4×50-es magyar gyorsváltónak (Gyurinovics Fanni, Bordás Beatrix, Verrasztó Evelyn, Szilágyi Liliána), akik 1:39.91-es új országos csúccsal érték el ezt. A másik országos rekordot férfi 50 m gyorson Lobanovszkij Maxim úszta, aki a selejtező utolsó futamában 21.60-at ment, ezzel szét­úszásra kényszerült a török Emre Sakcival. A magyar fiú nem szeppent meg, 21.18-as országos csúccsal nyert, így az elődöntőbe került. Ott délután a futamában az 5. legjobb időt érte el, ezzel összesítésben a 9. lett, mindössze három századdal elmaradva a döntős időtől.

A folytatásban magyar arany következett: női 200 m háton Hosszú Katinka 2:01.59-es idővel elsőként ért célba, míg Burián Kata ötödik lett. A női 200 m pillangó fináléjában szintén két magyar volt érdekelt, Kapás Boglárka a 4., Szilágyi Liliána pedig a 7. helyen zárt. Egy órával az Eb-n megszerzett harmadik aranya után ismét rajtkőre állt Hosszú Katinka, női 100 m vegyesen, címvédőként. A háromszoros olimpiai bajnok ebben a számban is remekül ment, 56.97-cel végzett az élen, míg Verrasztó Evelyn a nyolcadik lett. Férfi 1500 m gyorson Lakatos Dávid nyolcaddiként ért célba. A nap utolsó magyar érdekeltségű száma a női 4×50 gyorsváltó volt. A döntőben a Gyurinovics Fanni, Bordás Beatrix, Verrasztó Evelyn, Szilágyi Liliána kvartett szintén a nyolcadik helyen zárt.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!