Sport

2017.12.17. 10:20

Mezőkövesd Zsóry FC: Minden téren javulniuk kell

Mezőkövesd - Az utolsó helyen telel a matyóvárosiak élvonalbeli együttese. Interjú Kuttor Attilával, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjével.

Mezőkövesd - Az utolsó helyen telel a matyóvárosiak élvonalbeli együttese. Interjú Kuttor Attilával, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjével.

A dél-borsodiak 19 fordulót követően 16 ponttal sereghajtók, hátrányuk 3 pont az ugyancsak kiesőhelyen álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdájával szemben, míg az éppen vonal fölötti Swietelsky Haladás gárdája 20 pontos. A sárga-kékek mindössze háromszor nyertek és hét döntetlenjük mellett kilencszer veszítettek, gólkülönbségük 20-36. Pedig álomszerűen kezdtek, két forduló után 6 ponttal vezették a táblázatot, majd zsinórban tizennégyszer nyeretlenek maradtak. A fürdővárosiak edzőváltással is „fűszerezett”, hányatottnak nevezhető őszéről Radványi Miklós örökösét, Kuttor Attila vezetőedzőt kérdeztük.

- Kívánja-e minősíteni az érkezése előtti időszakot?

- Nekem hét meccsem volt ősszel. Abszolút nem foglalkozom azzal, hogy mi történt korábban, kizárólag a saját és a stábom munkájáról vagyok hajlandó beszélni, a nélkülem megvívott időszakot nem minősítem.

- Elégedett-e azzal, amit irányítása alatt csapata elért?

- Amennyiben onnan közelítjük meg a szereplésünket, hogy az utolsó négy összecsapásunkon veretlenek maradtunk, akkor nem is meneteltünk rosszul. Ebben a szakaszban, hosszú szünet után a Budapest Honvéd ellen idegenben győzelmet arattunk, majd a két utolsó idei mérkőzésünkön nem kaptunk gólt…, szóval ezek szívet melengető történések voltak. Viszont mivel a tabella végén vagyunk és az előttünk lévő csapatoknak sikerült bravúrokat produkálniuk, nem lehetek elégedett. Bennünk maradt néhány pont, sőt a futballtól nem kaptunk meg néhány olyan ajándékot, amiért megdolgoztunk.

- Érkezése után szakmailag miben léptek előre?

- Nyomban megfogalmaztunk egy rövidtávú célt, amit meg akartunk valósítani. Elképzeléseink között szerepeltek a csapattal kapcsolatos dolgok. Minden téren próbáltunk előre lépni és ha ennek kívülről voltak látható jelei, akkor személy szerint örülök neki. Ami a jövőt illeti: szeretnénk még tovább fejlődni és a csapat környékén lévő összes szegmensben tovább javulni.

- Az egész mezőnyben a Mezőkövesd rendelkezik a legrosszabb gólkülönbséggel. Mit szól ehhez az objektív mércéhez?

- Az tény, hogy sok gólt kaptunk és keveset rúgtunk. A számokkal nem tudok és nem is lehet vitatkozni, ezért vagyunk a táblázat végén. A mögöttünk hagyott időszak alatt és a jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy ezen változtassunk.

- Az irányítása alatti fordulókban a csapat tagjai közül kik vitték a prímet és kikben csalódott?

- Egyénileg senkit nem minősítek. Megpróbáltam valamennyi játékosból kihozni a maximumot, ezt kisebb-­nagyobb sikerrel tettem.

- A klubnál értékelték-e már az idényt és ha igen, milyen következtetéseket vontak le az őszi szezonban nyújtott produkciójukból?

- Ez a bizonyos értékelés nagyjából már megtörtént, de azzal nem árulok el semmilyen titkot, ha elmondom, hogy folyamatosan elemeztük és elemezzük a helyzetet a klub vezetőivel. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy az elkövetkezendő hetekben előre léphessünk.

- Tavasszal még tizennégy forduló van hátra. Hogyan számol, hány pont lehet elegendő a bennmaradáshoz?

- Abszolút nem számolgatok, nem osztok és szorzok, nem az ellenfeleinkre koncentrálok. Filozófiám szerint mindig – vagyis csak és kizárólag – a soron következő feladatra készülök, készülünk. Most jelesül arra, hogy megerősítsük a keretünket, majd a lehető legjobban felkészüljünk a tavaszi idényre.


[poll id="1455"]


- A jelenlegi, ugyancsak bő keretük minden, csak nem az öné. Sok játékosuk még Sivic Tomislav, majd Radványi Miklós alatt került a klubhoz. Hány labdarúgót kíván elküldeni és kiket akar megszerezni?

- Más stílusú edző vagyok, mint az előttem lévők, a név szerint említett trénerek. Az nyilvánvaló, hogy a saját játékfelfogásomhoz keresem az erősítéseket. Mivel ezt télen nehéz megvalósítani, még nem szolgálhatok konkrét nevekkel. Úgy is fogalmazhatok, hogy a helyzet képlényen, átigazolási terveimen dolgozom.

- A fejében azért nyilván van már egy-két név…

- Természetesen. Megjegyzem, hogy mivel a nulláról nem lehet elkezdeni a csapatépítést, ezért nem minden posztra keresek embert. Erre már csak azért sincs szükség, mert a munkálkodásom alatti hét fellépésünkön „valamilyen” szintre eljutottunk.

- Mikor kezdik az alapozást és elmennek-e külföldre dolgozni?

- Az erőgyűjtéshez január 8-án látunk hozzá. Szó van arról, hogy kiruccanunk a határokon túlra táborozni, de konkrét helyszínünk még nincs. A január végét és a február elejét célozzuk meg, jó időjárási körülmények közé vágyunk, hiszen a leendő edzőmérkőzésekre is gondolnunk kell.

- Jóslásra kérem: a két nagy esélyes közül melyik csapat lesz a bajnok és melyik két alakulat búcsúzik majd el az élvonaltól?

- Nem szoktam tippelni, most sem teszem. A küzdelemsorozat végén minden nyitott kérdésre választ kaptunk majd.

- Ön most végzi a pro licences képzést, amikor kerestem, éppen előadást hallgatott. Mikor kapja meg a diplomáját?

- Fél év múlva, egészen pontosan májusban.


A labdarúgó NB I állása 19 forduló után:

1. Ferencvárosi TC 19 12 5 2 38-17 41 pont

2. Videoton FC 19 11 5 3 41-22 38

3. Debreceni VSC 19 9 4 6 34-23 31

4. Budapest Honvéd 19 8 4 7 31-30 28

5. Újpest FC 19 6 8 5 26-25 26

6. Diósgyőri VTK 19 7 4 8 32-30 25

7. Paksi FC 19 6 6 7 27-30 24

8. Puskás Akadémia 19 6 5 8 26-31 23

9. Vasas FC 19 6 3 10 24-37 21

10. Swietelsky Haladás 19 6 2 11 19-33 20

11. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 19 4 7 8 24-28 19

12. Mezőkövesd Zsóry FC 19 3 7 9 20-36 16

A 20. forduló programja:

2018. február 24.:

  • Ferencváros-Budapest Honvéd
  • Videoton FC-Vasas FC
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC
  • Debreceni VSC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
  • Paksi FC-Diósgyőri VTK
  • Újpest FC-Swietelsky Haladás

  • [related-post post_id="3707084"]


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!