Sport

2017.08.06. 15:40

Mezőkövesd Zsóry FC: Arccal a zárt védőmunka felé a Vidi ellen

Mezőkövesd - A magyar labdarúgás „külföldi arca” szerepel vasárnap este Matyóföldön.

Mezőkövesd - A magyar labdarúgás „külföldi arca” szerepel vasárnap este Matyóföldön.

A Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC mérkőzésre az NB I-es bajnokság 4. fordulója keretében vasárnap 20 órától kerül sor – a két órával későbbi kezdésről szóló döntés pénteken született meg a meleg miatt. Az összecsapás iránt élénk az érdeklődés: ez a hazaiak eddigi szereplésének és a székesfehérváriak Európa Ligában nyújtott jó teljesítményének, illetve továbbjutásának egy­aránt köszönhető.

Sok dolguk akadt

Az előző vasárnap a Ferencváros alaposan helybenhagyta a sárga-kékeket, akiket 5-0-lal küldött haza. Pénteken délben először azt kérdeztük Radványi Miklós vezetőedzőtől, hogy milyen következtetéseket vont le az Üllői úti vesszőfutásukból, mire a szlovákiai magyar szakember így felelt:

– Természetesen kikockáztuk a Fradi elleni játékunkat. Mindent mérlegre téve megállapítottuk, hogy egyetlen játékosunk teljesítménye sem érte el az ötven százalékot, holott az FTC-vel szemben mindenkitől száz kellett volna a sikeres szerepléshez. Elárulom, hogy más dolgokat is mondtam még a fiúknak, de ezeket nem akarom nyilvánosságra hozni, hiszen vannak olyan titkok, amelyeknek az öltöző falai között kell maradniuk.

A fürdővárosiak ezen a héten változtattak az edzésmunkájukon, s ezt részben kényszerből tették, ugyanis ki kellett térniük a nagy hőség elől. Ennek következtében vagy a reggeli, vagy a késő délutáni időkre helyezték tréningjeiket és amikor a hőmérő higanyszála a 40 fokot ostromolta, akkor a hűvös szobában videóztak, a Ferencváros elleni találkozójukat tanulmányozták és persze a Videotont „tanulgatták”.

Minden lehet

Radványi Miklósnak elmondtuk, hogy soros riválisuk európai továbbjutása jól, de akár rosszul is jöhet számukra, s a tréner helyeselt:

– Igen, a Vidi fáradtan érkezhet hozzánk, de ez egyáltalán nem biztos, mert a regenerációra három nap áll a rendelkezésére, ez pedig elegendő. Persze számolnunk kell azzal is, hogy – mivel az EL-ben sikerrel vették a harmadik fordulót – önbizalommal telítettem érkeznek hozzánk. Akár az első, akár a második „tipp” lesz a nyerő, megjegyzem, hogy nekünk nem ezekkel a lehetőségekkel kell foglalkoznunk. A mi dolgunk az, hogy magunkra figyeljünk, javítsuk ki hibáinkat, okuljunk a múlt heti fiaskóból és térjünk vissza a helyes útra.

Az általuk alkalmazandó taktikára is rákérdeztünk, erről a mester így vélekedett:

– Az első és legfontosabb most az, hogy ne olyan bután futballozzunk, mint a fővárosban, a Fradi stadionjában. A Videoton nagyon jó csapat, remek képességű játékosokat vonultat fel, erről csütörtökön este nem csupán a franciák, hanem mi is meggyőződtünk. Az „orvos” olyan receptet írt fel nekünk, hogy zárt védekezésből építkezzünk és ebből vezessük támadásainkat. Vagyis nem nyílhatunk ki, nem mehetünk előre ész nélkül csak azért, mert itthon vagyunk.

Szeles és Gohér

A Mezőkövesd Zsóry FC háza táján nem múlt el nyomtalanul a Fradi elleni 5-0, ennek következtében változások lesznek a kezdőcsapatban.

– A formahanyatlások és persze a sérülések eleve megkötik a kezem – szögezte le Radványi Miklós. – Az köztudott, hogy Novákot megoperálták, rá hosszú ideig nem számíthatok. A Ferencváros elleni mérkőzésen Pillár megsérült, nem szerepelhet, a helyére Szeles kerül. A szélsőhátvédeket is kicserélem, Farkas D. posztjára Lázárt helyezem, a sérüléséből felépült Gohért pedig visszateszem a bal oldalra. Koszta kisebb bajjal küszködik, „kicsit” kifordult a bokája, de ő minden bizonnyal játékra jelentkezik majd.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Lázár, Hudák, Szeles, Gohér – Tóth B., Keita – Baracskai (Csirmaz), Koszta, Cseri – Strestik.


[related-post post_id="3574340"]

[related-post post_id="3571514"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!