Sport

2017.07.19. 09:58

Mezőkövesd Zsóry FC: Koszta Márk és Tomás Majtán érkezett

Mezőkövesd - A dél-borsodiak egyik új igazolása a bajnokcsapatból jött.

Mezőkövesd - A dél-borsodiak egyik új igazolása a bajnokcsapatból jött.

Két új játékos leigazolását jelentette be kedden a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. Az egyik érkező Koszta Márk, aki legutóbb bajnoki címet ünnepelhetett a Budapest Honvéd gárdájával. A 20 éves, putnoki származású játékos 32 élvonalbeli mérkőzésen 6 gólt szerzett pályafutása során.

A másik jövevény a szlovák támadó, Tomás Majtán. A csatár az olasz harmadik ligás – ott a három csoport egyikének 20., azaz utolsó helyen végző – Racing Romától érkezik. A 30 éves szlovák futballista 15 tavaszi bajnokiján egy gólt szerzett. A játékos a szlovák Zilinában töltötte legszebb időszakát – a zsolnaiak színeiben 2010-ben szerzett egy gólt a Bajnokok Ligája csoportkörében is –, megfordult a szintén szlovák Spartak Trnava, a lengyel Górnik Zabrze­­­ és a cseh Baník Ostrava kötelékében is. Majtán a szlovák első ligában 196 mérkőzésen 41-szer talált a kapuba.

A kövesdiekkel kapcsolatos hír, hogy a Debrecen elleni bajnokin kiállított Tóth Bencét egy meccsre tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!