Sport

2017.07.26. 15:31

Szeret futni és rohamozni Koszta Márk

Mezőkövesd - Két forduló után meglepetésre a sárga-kékek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság éllovasai. Interjú Koszta Márkkal, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának támadójával.

Mezőkövesd - Két forduló után meglepetésre a sárga-kékek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság éllovasai. Interjú Koszta Márkkal, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának támadójával.

Első helyen áll Radványi Miklós gárdája, és erre nagyon kevesen számítottak. A matyóföldiek együttesében szombaton mutatkozott be az a Koszta Márk, aki putnoki lévén ezer szállal kötődik szűkebb pátriánkhoz.

- A Paks ellen nagy fegyvertényt hajtottak végre, vesztes helyzetből fordítottak. Hogyan látja és értékeli a múlt szombati produkciójukat?

Koszta Márk: Pici idegesség „gyötört”, talán nem csoda, mégiscsak az első mezőkövesdi találkozóm volt. Próbáltunk építkezni, akadtak komolyabb lehetőségeink, benne nekem is. Aztán a paksiak a semmiből rúgtak kettőt, mert a kipattanókból indulva lekontráztak minket. A találkozó egyik fordulópontjának a szépítő gólunkat tartottam, majd jött Kecskés kiállítása, ekkor hittünk benne, hogy megfordíthatjuk a meccset. Baracskai fejese szintén jó időben esett, miként a 11-esünk is. 3-2-nél már velünk együtt minden szimpatizánsunk hitt abban, hogy miénk lesz a nagyon értékes 3 pont.

- Nem sikerült a kapuba találnia…

Koszta Márk: Szeretek gólt rúgni, de most a védők előtt játszottam, és ez szokatlan nekem, mert ennyire hátul még nem fociztam a kaputól. Itt jegyzem meg, hogy azt a mesterem dönti el, hogy a pálya melyik részén vagy melyik poszton számít rám. Egyébként pedig a Paks ellen nem álltam messze az eredményességtől, viszont az volt a lényeg, hogy a társaim célba értek és így bekövetkezett az általunk nagyon várt fordulat.

- Edzőjétől, Radványi Miklóstól kilencven percet kapott.

Koszta Márk: Ez igazán jólesett. Sokat futottam, mentem fel és alá, mellesleg nagyon szeretek rohamozni, de arra vigyáztam, hogy – úgymond – el ne támadjam magam.

- Mi történt a bevonulásuk után az öltözőben?

Koszta Márk: Mindenki nagyon boldog volt. Ment a zene, de jó hangosan, közben meg örültünk, gratuláltunk egymásnak. Volt mihez, hiszen több mint szépen alakítottuk az eredményt. A közös vacsora is jólesett, aztán mindenki ment haza, vagy a dolgára. Én Budapestre, mert másnap el kellett intéznem még néhány dolgot.

[poll id="1455"]

- A fővárosban lakik?

Koszta Márk: Nem… Átmenetileg most még Mezőkövesden, de valószínűleg Egerből járok majd a matyóvárosba.

- Az első kövesdi meccse után beszélt az édesapjával?

Koszta Márk: Apa természetesen hívott. Szót váltottunk az eseményekről, és a 3 pontnak ő is nagyon örült. Most nem tudott a helyszínen szurkolni nekem, mert NB III-as csapatával, a Putnok FC-vel Kisvárdán volt edzőmeccsük. Amikor csak lehetősége lesz rá, magától értetődően jönni fog, sőt nemcsak a fater, hanem a családom többi tagja is. Szólnom kell még a barátaimról – köztük a Budapesten élő és dolgozó putnokiakról –, akik a honvédos időmben kijártak és biztattak, nos, ők arról biztosítottak, hogy ezután szintén útra kelnek a kedvemért.

- Legutóbb mikor járt Putnokon­­­?

Koszta Márk: Úgy egy hónappal ezelőtt. Ez most már valószínűleg így lesz, vagyis havonta-kéthavonta megyek haza.

- Két forduló után listavezetők, így meg kell kérdeznem: bajnokok lesznek?

Koszta Márk: Ez nem téma az öltözőben. Magam azt vallom, hogy meccsről meccsre haladjunk előre, mindig hozzuk a soron következő fellépésünket és ebben az esetben tényleg jól szereplünk majd.

[poll id="1473"]

- A hétvégén a Ferencváros vendégei lesznek…

Koszta Márk: Már a zöld-fehérekkel foglalkozunk. A Fradi nincs jó passzban, így a döntetlent kiharcolhatjuk, illetve nem is így szeretném. Hanem úgy, hogy egy meglepetésgóllal nyerjünk. Ezt a társaim már Debrecenben is összehozták, és ez a húzás vasárnap szintén megtörténhet.

- A zöld-fehéreket követően is roppant nehéz sorozat vár a csapatukra.

Koszta Márk: Igen, így van, de az NB I-ben csak nehéz találkozók adódnak, és ezeken a bizonyos nehéz mérkőzéseken gyakorlatilag bármi megtörténhet.


Névjegykártya: Koszta Márk

Életkora: 20 esztendő

Klubja: Mezőkövesd Zsóry FC

Legjobb eredménye: magyar bajnok (Budapest Honvéd, 2017)

Posztja: támadó középpályás, csatár

Magassága: 184 centiméter

Súlya: 82 kg


[related-post post_id="3561017"]

[related-post post_id="3560793"]

[related-post post_id="3559391"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!