Mezőkövesd Zsóry FC: Koszta Márk és Tomás Majtán érkezett

Koszta Márk (sárga mezben) a Bp. Honvéd után Mezőkövesden folytatja a pályafutását
Koszta Márk (sárga mezben) a Bp. Honvéd után Mezőkövesden folytatja a pályafutását
Mezőkövesd – A dél-borsodiak egyik új igazolása a bajnokcsapatból jött.

Két új játékos leigazolását jelentette be kedden a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. Az egyik érkező Koszta Márk, aki legutóbb bajnoki címet ünnepelhetett a Budapest Honvéd gárdájával. A 20 éves, putnoki származású játékos 32 élvonalbeli mérkőzésen 6 gólt szerzett pályafutása során.

tomas_majtan

A másik jövevény a szlovák támadó, Tomás Majtán. A csatár az olasz harmadik ligás – ott a három csoport egyikének 20., azaz utolsó helyen végző – Racing Romától érkezik. A 30 éves szlovák futballista 15 tavaszi bajnokiján egy gólt szerzett. A játékos a szlovák Zilinában töltötte legszebb időszakát – a zsolnaiak színeiben 2010-ben szerzett egy gólt a Bajnokok Ligája csoportkörében is –, megfordult a szintén szlovák Spartak Trnava, a lengyel Górnik Zabrze­­­ és a cseh Baník Ostrava kötelékében is. Majtán a szlovák első ligában 196 mérkőzésen 41-szer talált a kapuba.

A kövesdiekkel kapcsolatos hír, hogy a Debrecen elleni bajnokin kiállított Tóth Bencét egy meccsre tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága.

ÉM