Sport

2017.05.30. 10:18

Öttusa-világkupa - Hetedik a magyar vegyes váltó

Budapest, Drzonków - A hetedik helyen végzett a Palkovics Karolina, Horváth Norbert páros vegyes váltóban az öttusázók lengyelországi világkupaversenyén, Drzonkówban.

Budapest, Drzonków - A hetedik helyen végzett a Palkovics Karolina, Horváth Norbert páros vegyes váltóban az öttusázók lengyelországi világkupaversenyén, Drzonkówban.

Győzött a Natalia Coyle, Arthur Lanigan O Keeffe ír kettős.

A magyarok a lovaglást megnyerték, csak időtúllépésért vontak tőlük négy pontot, úszásban pedig a harmadik legjobb időt érték el, vívásban és a lövészetekkel megszakított futásban viszont a 12 duót felvonultató mezőny második felében végeztek.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

1. Írország (Natalia Coyle, Arthur Lanigan O Keeffe) 1436 pont

2. Németország (Annika Schleu, Christian Zillekens) 1422

3. Kazahsztán (Jelena Potapenko, Pavel Iljasenko) 1420

... 7. Magyarország (Palkovics Karolina, Horváth Norbert) 1357

A szombati női versenyben Réti Kamilla 29. lett, vasárnap Harangozó Bence a 14., Demeter Gergely pedig a 15. helyen végzett. A viadalon fiatal magyar csapat szerepelt.

A vk-sorozat februárban kezdődött - Demeter Bence győzelmével - Los Angelesben, és jól szerepelt ott az ötödikként végző Kasza Róbert is.

Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyes váltóban. Május elején, Kecskeméten Kovács bronz-, Demeter Bence ezüst-, kettejük váltója pedig aranyérmet nyert.

A vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban rendezik.

Az Európa-bajnokság július közepén Minszkben lesz, az év fő versenye, a világbajnokság pedig augusztus végén Kairóban.

- MTI -

sgr slp gte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!