Sport

2017.03.13. 14:22

Mezőkövesd vs. Gyirmót - Három helyett csak egy lett

Mezőkövesd - Nem tudta megverni a sereghajtót a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Nem tudta megverni a sereghajtót a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A szombati mérkőzés előtt a hazaiak vezetőedzője a szezon legfontosabb mérkőzésének nevezte a 90 percet, és már csak a két együttes táblázaton elfoglalt helyéből eredően is kizárólag a 3 pont megszerzését tartotta megfelelő eredménynek. Két kivételtől (Farkas D. és Veselinovic) eltekintve az ősszel oly’ sikeres csapatnak szavazott bizalmat Sivic Tomislav vezetőedző. A kezdőrúgást Kondás Zétény végezte el: a 8 éves kisfiú a nagyapjától születésnapi ajándékba kapta „fellépését”.

Váratlanul

Szikrázó napsütésben és a bekapcsolt reflektorok fényáradatában a hazaiak kezdtek jobban, Vági lövése már a találkozó elején bemehetett volna, de középre tartott, így Sebők Zs. zsákmánya lett. Jobbára a gyirmótiak térfelén pattogott a labda, aztán az első félidő derekán – ahogyan mondani szoktuk – a semmiből szerzett vezetést a vendégcsapat.

A 30. percben Tóth B. állapota adott okot aggodalomra, a védekező középpályást hosszan ápolták, de „összedrótozták” és folytatta a játékot. Ebben az időszakban a két 16-os között folyt a játék és mivel kapura veszélytelenek voltak a kövesdiek, a nézők ébresztőt fújtak. A 37. percben érdekes szituáció után fújt a játékvezető: Veselinovic lesről jött vissza, voltak, akik az ítéletét érthetetlennek tartották, mire Urbányi István vezetőedző néhány mögötte ülő nézőnek elmagyarázta az idevonatkozó szabályt. Nem sokkal a szünet előtt Áchim távolról eresztett meg nagy lövést, labdája pedig csak centiméterekkel kerülte el a jobb felső sarkot.

Felbillent a pálya

A szünetben sokan „totóztak”, azt taglalták, hogy vajon érkezik-e a hazai kettős csere, ez azonban elmaradt, minden úgy folytatódott, ahogyan az első félidőben véget ért. A játék képe azonban nagyot változott és már a 48. percben csak a szerencse és Kink mentette meg a Gyirmótot az egyenlítéstől. A középpályás közvetlen közelről célozta meg a kaput, labdája viszont elkerülte a jobb sarkot, majd Molnár G. is eleresztett egy bombát. Az 56. percben aztán következett a várt kettős vérátömlesztés, ennek következtében a korábban sokszor magára maradt Veselinovic Diallo személyében elől társat kapott. Miután megszületett az egyenlítő találat, nagy összegű fogadásokat is lehetett volna arra kötni, hogy Mezőkövesden marad a három pont.

A pálya egyszerűen felbillent, egymást követték a „matyó rohamok”, helyzet helyzet után alakult ki, de vagy Diallóék céloztak pontatlanul, vagy Sebők Zs. döntötte el, hogy maradjon 1-1 az eredmény. A hajrában is Szelesék diktálták a tempót és olyan fölénybe kerültek, hogy Sivic Tomislav még a harmadik cserelehetőségét sem használta ki, nem akarta megtörni csapata lendületét. A sors végül nem szolgáltatott igazságot, de a labdarúgásban ilyen sokszor előfordul. Ami pedig a pontosztozkodást illeti: tavasszal már harmadszor csaptak össze a csapatok és harmadszor produkáltak döntetlent: kétszer a Magyar Kupában, egyszer pedig a bajnokság keretében. Az előbbiben a kövesdiek túljutottak a Gyirmóton, amely azonban „bosszúból” most két ponttal rövidítette meg a középmezőnyben tanyázó ellenfelét.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr

1-1 (0-1)

Mezőkövesd, 1518 néző. V.: Farkas Á. (Szert, Horváth R.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (5) – Farkas D. (6), Hudák (6), Szeles (6), Vági (5) – Egerszegi (5), Tóth B. (5) – Molnár G. (6), Strestik (5), Kink (5) – Veselinovic (4). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Gyirmót FC Győr: Sebők Zs. (7) – Kolcák (5), Bojovic (6), Radeljic (5) – Bori (5), Simon Á. (5) – Áchim (5), Kiss M. (6), Antonov (6), Tamás K. (5) – Bebeto (4). Vezetőedző: Urbányi István.

Csere: Strestik helyett Bacelic-Grgic (5) az 56., Kink helyett Diallo (5) az 56., Kolcák helyett Simon A. (-) a 64., Bebeto helyett Novák (-) a 69., Antonov helyett Csiki (-) a 78. percben.

Sárga lap: Egerszegi a 6., Bebeto a 66., Simon Á. a 67., Simon A. a 68. percben.

Gólszerző: Bojovic (0-1) a 22., Molnár G. (1-1) a 63. percben.

Sivic Tomislav: – Izgalmas, igazi bajnoki mérkőzés volt, életre, halálra. A maximumot nyújtottuk, megérdemeltük volna a 3 pontot. Ellenfelünknek egy lövése volt, míg nekünk olyan is, amelyet fél méterről adtunk le. Közhely, de így van: a helyzeteket be kell rúgni. Látványos volt a különbség a két együttes között, a szünet után nagyot fordult a kocka. Nem vagyunk boldogok, hiszen nem jött össze a győzelem, amelyért egyébként sokat tettünk. Az biztató, hogy jó erőben vagyunk és az is, hogy rendre odaérünk a kapuhoz, remélem, hogy a soron következő meccseken okosak leszünk.

Urbányi István: – Nagyon fontos gólunkat védőjátékos szerezte, és ez mindent elmond. Kapusunk hősiesen védett, emberfelettit nyújtott, bravúrok sorozatát mutatta be, megérdemli, hogy csupa nagybetűvel írják a nevét. Ez öröm, az már nem, hogy a támadójátékunk nem működik. Annak ellenére sem, hogy ebbe a formációba játékosokat is igazoltunk. A mezőkövesdiek a második félidőben nagyon nyomtak, sok helyzetet alakítottak ki, nekünk viszont volt tartásunk, szervezetten futballoztunk.

A gólok története

22. perc: Simon Á. baloldali szöglet után, középről, a jobb oldalon álló Antonovhoz passzolt, aki átvette a labdát, majd azt erősen középre lőtte, a „lopakodó” Bojovic pedig jobbal, pár lépésről a kapu közepébe helyezett, 0-1.

63. perc: Farkas D. jobbról ívelt az ötös tájékára, Molnár G. emelkedett a legmagasabbra, és 7 méterről, védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba, 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!