Sport

2017.03.02. 10:15

Hudák fejese döntő volt: továbbjutott a Mezőkövesd a Magyar Kupában

Gyirmót, Mezőkövesd - Idegenben lőtt góllal továbbjutott a Magyar Kupában a Mezőkövesd Zsóry FC csapata.

Gyirmót, Mezőkövesd - Idegenben lőtt góllal továbbjutott a Magyar Kupában a Mezőkövesd Zsóry FC csapata.

A hétvégi Vasas elleni bajnoki fontosabb a Magyar Kupánál, tette nyilvánvalóvá a keddi gyirmóti nyolcaddöntő MK-visszavágó előtt Sivic Tomislav, a mezőkövesdiek mestere, aki nem titkolta, hogy a Pakson kapott pofon (0-5) miatt is indokoltnak látja a frissítést a kezdőcsapatában.

Ami a kövesdi kezdőcsapatot illeti, a hétvégén Pakson szerepeltek közül Vágit, Damcevskit és Bacelic-Grigicet még a keretbe sem nevezte a vezetőedző, Tóth B. a kispadon foglalt helyet, bekerült viszont Szeles, Kink és Pauljevic. Az ellenfél Gyirmót tíz mérkőzés óta nem tud nyerni az NB I-ben, legutóbb szeptember 24-én a Haladás soproni otthonából hozták el a három pontot, némi önbizalomtapaszt a kupában ragasztottak magukra, november 30-án Kecskeméten győztek 2-0-ra. 2017-ben, a mezőkövesdi kupaodavágót is értve (0-0), három iksz (Paks 0-0, Vasas 1-1) áll a nevük mellett. A gyirmótiak is erősítették a keretüket a hét elején, leigazolták a kétszeres ukrán válogatott csatárt, Olekszij Antonovot, akit a napokban még a Haladás tesztelt, szerződtetni is kívánt, de nem tudott vele megegyezni.

A kissé szeles, napsütéses kora tavaszi időben hozzávetőleg 500-an választották maguknak szórakozásul a gyirmóti futballdélutánt, a vendégszektorban öt drukkerre vigyáztak a rend őrei. Egy gyors kontrából már az 5. percben vezethetett volna a hazai csapat, de Tanchyk ajtó-ablak ziccerét Dombó védte, a szögletből Radeljic fejesét pedig a gólvonalról fejelték ki a kövesdiek. A félidő közepére rendezte sorait a vendégcsapat, és immár Rusáknak is akadt védeni valója: előbb Molnár G. szabadrúgását ütötte ki, majd Szeles bólintásánál kellett közbeavatkoznia. A szünetig hátralévő bő húsz percben már sok érdemleges nem történt, hacsak az nem, hogy Sulek sérülése miatt Sivic pályára küldte Tóth B.-t, ám vele sem lett sokkal veszélyesebb a Kövesd.

Védőgól

Melyik együttes vállal nagyobb kockázatot annak érdekében, hogy már a rendes játékidőben eldöntse a továbbjutást? – ez volt a kérdés a folytatásban. Veselinovic remek lapos lövésével indult a második félidő, de Rusák a helyén volt. Akárcsak bő tíz perccel később, amikor is egy szép kövesdi kontra végén újra Veselinovic juttathatta volna előnyhöz csapatát, ha a gyirmóti hálóőr nem fogja jól a rövidet. Sivic és Urbányi is csatárokat hozott be az utolsó fél órára, jelezvén, mindketten még időben lezárnák a kupacsatát. Mégsem a támadók, hanem egy védő, Hudák szerezte a párharc első gólját, amikor Strestík szögletéből a 63. percben az ezúttal rosszul kimozduló Rusákot megelőzve 4 méterről a hálóba fejelt (0-1). A hórihorgas kövesdi védő a folytatásban is főszereplő maradt, fellökte Novákot a tizenhatoson belül, a büntetőt Simon A. értékesítette (1-1), versenyben tartva a hajrára a Gyirmótot. Az utolsó percekben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét háló előtt több ziccer adódott, Strestík egyszer a kapufát is eltalálta. Újabb gól azonban már nem született, így kiegyenlített mérkőzésen a Mezőkövesd idegenbeli góljának köszönhetően jutott a legjobb 8 csapat közé a Magyar Kupában.

ÉM-FP

Jegyzőkönyv

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC

1-1 (0-0)

Gyirmót, 500 néző. V.: Andó-Szabó.

Gyirmót FC Győr: Rusák – Achim, Kiss M., Radeljic, Présinger – Madarász, Veres, Kolcák, Szegi – Csiki, Tanchyk. Vezetőedző: Urbányi István.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas D., Hudák, Szeles, Pauljevic – Sulek, Egerszegi – Molnár G., Strestík, Kink – Veselinovic. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Sulek helyett Tóth B. a 33., Tanchy helyett Antonov az 58., Kink helyett Diallo a 60., Madarász helyett Simon A. a 62., Szegi helyett Novák Cs. a 68., Molnár G. helyett Orosz M. a 70. percben.

Sárga lap: Veres a 44. percben.

Gólszerző: Hudák (0-1) a 63., Simon A. (1-1, 11-esből) a 76. percben.

Jók: Kiss M., Kolcák, Veres, ill. Szeles, Pauljevic, Strestík, Molnár G.

Továbbjutott: a Mezőkövesd, 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

Urbányi István: – Öt perc után 2-0-ra vezethettünk volna, jól indultunk. A mecc­s középső szakasza nézhetetlen volt, hátrányba kerültünk. Voltak lehetőségeink a fordításra, az igazsághoz tartozik azonban, hogy Mezőkövesd is rúghatott volna még gólt. Most ők örülhettek, gratulálok nekik. A hétvégén nagyon fontos meccsünk jön a Haladás ellen, ott nem hibázhatunk.

Sivic Tomislav: – Fontos volt, hogy fölálljunk a paksi pofon után, ma ez volt a lényeg. Az első félidőben önbizalom nélkül fociztunk, sok hibával, szerencsére a Gyirmót ezt nem büntette. A folytatásban felbátorodtunk, és már jobban ment a játék. A második félidőben a Gyirmót minőségi cseréket húzott, örülök, hogy továbbjutottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!