Sport

2016.10.22. 14:52

Budapesten üzennek majd Lima városába

Budapest, Miskolc - Budapesten, az Intercontinental szállóban tartották a 2017-es budapesti cselgáncs-vb első sajtótájékoztatóját.

Budapest, Miskolc - Budapesten, az Intercontinental szállóban tartották a 2017-es budapesti cselgáncs-vb első sajtótájékoztatóját.

Óriási médiaérdeklődés fogadta Marius Vizert, a Nemzetközi Judo Szövetség elnökét, Szabó Tündét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárát, Tóth Lászlót, a Magyar Judo Szövetség elnökét és Kovács Antal olimpiai bajnok, szövetségi alelnököt. A rendezvényen jelen voltak a miskolciak is: Illyés Miklós, az MJSZ sportágfejlesztési bizottságának elnöke, Gercsák Szabina ifjúsági olimpiai bajnok, Feczkó Csanád ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes és Flórusz János, a Hell Miskolci Judo Club elnök-vezetőedzője is.

Már Tokióra

A 33. férfi és a 22. női világbajnokságot 2017. augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik majd a budapesti Papp László Budapest Sportarénában. A hétnapos eseményre minden ország tizennyolc egyéni indulót nevezhet (előtte pedig tisztújító kongresszust tart a nemzetközi szövetség).

– A múlt, a jelen és a jövő csap majd össze fővárosunkban – mondta Tóth László, aki hozzátette: a vb-vel indul a felkészülés a 2020-as, tokiói olimpiára, de üzennek majd Limába is, ahol 2017 szeptemberében döntenek a 2024-es ötkarikás játékok helyszínéről.

Egy érmet vár

A magyar fővárosban élő Marius Vizer kijelentette, hogy 1 millió dollár a pénzdíjazás, és ez kellő motivációt biztosít majd a mezőny tagjainak.

– A budapesti vb ünnep lesz a sportág és az ország számára – tette hozzá a világszövetség első embere.

Szabó Tünde a sportkormányzat nevében így szólt:

– Itthon fejlesztünk, versenyeket rendezünk, és jelentős összegekkel támogatjuk a sportágat. Az országban már tizenháromezer judóst tartunk számon, ők valamennyien népszerűsítik a sportos életmódot.

A sportolók közül elsőként Gercsák Szabina kapott szót:

– Remélem, hogy reszketni fog tőlünk a mezőny, már ami a szurkolást és versenyzőink szereplését illeti. Abban bízom, hogy egy érem összejön majd a vébén, persze, ha több lesz, az sem baj…

- ÉM-KT -


A szereplők

A legutóbbi cselgáncs-világbajnokságokon részt vett országok és versenyzők száma

  • 2011, Párizs: 132/871
  • 2013, Rio de Janeiro: 123/673
  • 2014, Cseljabinszk: 118/719
  • 2015, Asztana: 120/729
  • 2017, Budapest: 120 (?)/700 (?)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!