Sport

2016.08.15. 10:08

Rio 2016 - Az indiai tollaslabdázó nyerte Sárosi Laura csoportját

Rio de Janeiro - Az indiai Pusarla Venkata Sindhu nyerte a riói olimpián a női tollaslabda egyéni versenyének M csoportját, amelyben Sárosi Laura is szerepelt.

Rio de Janeiro - Az indiai Pusarla Venkata Sindhu nyerte a riói olimpián a női tollaslabda egyéni versenyének M csoportját, amelyben Sárosi Laura is szerepelt.

Az riói játékok honlapjának beszámolója szerint a kilencedik kiemelt Pusarla óriási csatában, szetthátrányról fordítva 72 perc alatt győzte le a kanadai Michelle Lit, s mivel korábban mindketten felülmúlták a magyar versenyzőt, így az indiai jutott a legjobb 16 közé.

Óriási meglepetés született a G jelű hármasban: az ötödik kiemelt Saina Nehwal ugyanis a csoportkörben búcsúzott. Az éremesélyesnek tartott indiai versenyző a világranglistán 61. Marija Ulitinyától kapott ki két szettben. Korábban mindketten magabiztosan verték a hazai közönség által bíztatott Lohaynny Vicentét, így az ukrán versenyző végzett a csoport első helyén. Ulitinya korábban a pécsi Multi Alarm SE versenyzője volt, amely jelenleg Sárosi Laura klubja.

Eredmény, női tollaslabda, M csoport:

Pusarla Venkata Sindhu (indiai, 9.)-Michelle Li (kanadai) 2-1 (-19, 15, 17)

szombaton játszották:

Li (kanadai)-Sárosi Laura 2-0 (11, 8)

csütörtökön játszották:

Pusarla-Sárosi 2-0 (8, 9)

A csoport végeredménye: 1. Pusarla 2 győzelem/0 vereség, 2. Li 1/1, 3. Sárosi 0/2

A küzdelmek 13 csoportban zajlanak, az első három kiemelt csoport győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással játszik a nyolcaddöntőben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!